αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα 3 συνηθισμένα λάθη που κάνουν όσοι χρησιμοποιούν το FB για δουλειά (και πως να τα αποφύγεις)

Τα 3 συνηθισμένα λάθη που κάνουν όσοι χρησιμοποιούν το FB για δουλειά (και πως να τα αποφύγεις)

Το Facebook είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο για τις περισσότερες επιχειρήσεις στην εποχή μας. Κάθε φορά που κάνεις log in, είναι σαν να περπατάς σε ένα μεγάλο networking event, γεμάτο ανθρώπους που αξίζει να «συνδεθείς» και υποψήφιους πελάτες. Το FB έχει μπει τόσο βαθιά στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και το εμπορίου, που πλέον το 74% των χρηστών λέει ότι το χρησιμοποιεί για επαγγελματικούς σκοπούς. Αυτό έδειξε έρευνα της αμερικανικής Hubspot.

Ωστόσο, δεν το κάνουν όλοι με σωστό τρόπο. Αρκετοί είναι οι επιχειρηματίες, freelancers ή κάθε λογής επαγγελματίες, που χρησιμοποιούν το Facebook για επαγγελματικούς λόγους αλλά υποπίπτουν σε λάθη. Εδώ είναι τα 3 πιο συνηθισμένα από αυτά. Και το πως θα τα αποφύγεις.

1# Ρωτάς για κλήση γρήγορα

Χωρίς κάποιος να σε ξέρει, γιατί να θέλει να σπαταλήσει τον χρόνο του για να μιλήσει μαζί σου έστω και στο τηλέφωνο; Είναι ένα λάθος που κάνουν αρκετοί χρήστες. Αμέσως μόλις «συνδέονται» με κάποιον, του ζητούν το τηλέφωνο του, προφανώς για να ζητήσουν μια εξυπηρέτηση. Δεν είναι πολύ καλή τακτική. Αντί για αυτό, περίμενε λίγο χρόνο. Διάβασε τις αναρτήσεις του ατόμου που σε ενδιαφέρει, κάνε σχόλια και κοινοποιήσεις. Στην συνέχεια πες του το «γιατί» μπορείς να του είσαι χρήσιμος. Και θα κάνει το τηλεφώνημα να πολύ πιο πιθανό.

2# Συμβουλές δωρεάν

Επίσης το κάνουν πολλοί χρήστες- ακόμα και ιδρυτές επιχειρήσεων. Μόλις εντοπίσουν έναν expert, σπεύδουν να του ζητήσουν βοήθεια. Και φυσικά δωρεάν. Αν δεν γνωρίζεις τον άλλον, είναι πολύ πιθανό να λάβεις μια αρνητική απάντηση. Τι μπορείς να κάνεις; Καταρχήν προσφέρσου να πληρώσεις για τις συμβουλές και το feedback.

3# Υπερβολική χρήση του Messenger

Μην παρασύρεσαι. Δεν μπορούν να γίνουν όλα μέσω του Messenger. Μερικές φορές, είναι χρήσιμο να κάνεις επαγγελματικές επαφές μέσω email, τηλεφώνου ή live. Επίσης, όταν διαμοιράζονται προσωπικές πληροφορίες και στοιχεία μέσω του Messenger, μετά πρέπει να ανατρέχεις πίσω για να τα βρεις. Η λύση; Χρησιμοποίησε το chat μόνο για βασικές επαφές. Στην συνέχεια κάνε συναντήσεις από κοντά ή χρησιμοποίησε email και τηλέφωνο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + 7 =