αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 3 στοιχεία που μπορούν να απογειώσουν ή να καταστρέψουν την startup σου

Τα 3 στοιχεία που μπορούν να απογειώσουν ή να καταστρέψουν την startup σου

Αν ήταν τόσο εύκολο να βρεις μια σούπερ επιχειρηματική ιδέα και να φτάσεις στην κορυφή, τότε θα το είχαν κάνει όλοι. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να βρεις την ιδέα που θα κάνει την διαφορά. Χρειάζεται η σωστή κίνηση, την σωστή στιγμή. Ωστόσο, όσοι έχουν μπει στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και έχουν ξοδέψει χρόνο και χρήμα, γνωρίζουν πολύ καλά κάτι ακόμα: Μια startup μπορεί να ξεκινήσει μια μια ιδέα, αλλά στην συνέχεια παίζουν ρόλο πολλά περισσότερα πράγματα.

Και αρκετά από αυτά βρίσκονται μέσα στο μυαλό σου. Έχουν να κάνουν με τις νοοτροπίες που έχεις. Και το κατά πόσο αυτές μπορούν να σε πάνε στο επόμενο level. Τώρα θα δούμε 3 τέτοια στοιχεία που μπορούν να απογειώσουν την startup σου. ‘Η να την καταστρέψουν, αν κινηθείς λάθος.

1# Εμπιστέψου τους άλλους και ζήτα βοήθεια. Ένα συχνό λάθος που κάνουν οι νέοι επιχειρηματίες, είναι ότι προσπαθούν να τα κάνουν όλα μόνοι. Αυτό το μοντέλο είναι δύσκολο να σε οδηγήσει στην επιτυχία μακροπρόθεσμα. Όχι μόνο η επιχείρηση σου μπορεί να καταστραφεί, αλλά και εσύ θα οδηγηθείς στην εξάντληση. Εμπιστέψου άλλους ανθρώπους, και μοίρασε τα tasks.

2# Όχι μόνο μια ιδέα. Αρκετές φορές πιστεύουμε ότι αν χτίσουμε ένα καλό project, ο κόσμος θα έρθει σε αυτό. Δεν αρκεί. Πέρα από την καλή ιδέα, πρέπει να καταφέρεις να πείσεις τους ανθρώπους για την χρησιμότητα της. Οι πελάτες δεν συγκεντρώνονται γύρω από ένα brand, απλά επειδή είναι καλή ιδέα. Αν ήταν έτσι, τότε όλοι θα ήταν Mark Zuckerberg. Φυσικά, εδώ παίζει τον ρόλο του και το μάρκετινγκ που θα εφαρμόσεις.

3# Να είσαι θετικός, αλλά όχι μόνο αυτό. Ναι, είναι καλό να βλέπεις θετικά την ιδέα σου. Να πιστεύεις ότι αυτή μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Αλλά αν μείνει μόνο εκεί, μάλλον δεν θα φτάσεις στην επιτυχία. Είναι σημαντικό να δεις τις ανάγκες τις αγοράς και να κάνεις τις κατάλληλες προσαρμογές. Επίσης απαραίτητα εφόδια: σκληρή δουλειά, έξυπνος σχεδιασμός, μια εξαιρετική ομάδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × four =