αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 3 στοιχεία που έχουν οι σπουδαίοι leaders: Ο CEO της Microsoft μίλησε για αυτά στην MWC

Τα 3 στοιχεία που έχουν οι σπουδαίοι leaders: Ο CEO της Microsoft μίλησε για αυτά στην MWC

O Satya Nadella θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους CEO στον κόσμο αυτή την στιγμή. Έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως «ο ανθρώπους που αναμορφώνει την Microsoft». Βρίσκεται στο «τιμόνι» της εταιρίας τα τελευταία χρόνια και έχει πετύχει μερικά σπουδαία αποτελέσματα.

O ίδιος μίλησε On Stage στο Mobile World Congress, που γίνεται αυτές τις ημέρες στην Βαρκελώνη. Ανάμεσα σε άλλα, παρέθεσαι τα 3 στοιχεία που έχουν οι σπουδαίοι leaders.

1# Διαύγεια. Όταν τα πράγματα γίνονται ζόρικα… οι ζόρικοι συνεχίζουν, είχε πει κάποτε ένας Αμερικανός πολιτικός. Και ο CEO της Microsoft λέει κάτι παρόμοιο για τους leaders: Όταν η κατάσταση γίνεται χαοτική και οι άλλοι δείχνουν να βρίσκονται σε σύγχυση, εσύ πρέπει να έχεις την διαύγεια έτσι ώστε να πάρεις τις σωστές αποφάσεις. Έτσι είναι οι σπουδαίοι ηγέτες.

2# Ενέργεια. Δεν μετρά όμως μόνο το παραπάνω point στις δύσκολες καταστάσεις. Για να αντέξεις μέσα σε όλο τον «μαραθώνιο» πρέπει να είσαι παθιασμένος με αυτό που κάνεις. Και να μεταφέρεις τον πάθος και τον ενθουσιασμό στους άλλους. «Οι ηγέτες δημιουργούν ενέργεια. Πρέπει να δημιουργήσετε ενέργεια παντού γύρω σας», λέει ο Nandella.

3# Βάδισε προς την επιτυχία. Ό,τι κι αν γίνεται γύρω σου. Δεν υπάρχει η «τέλεια στιγμή». Το έχουμε ξανά πει και εδώ στο It’s Possible. Και είναι επίσης σίγουρο ότι η επιτυχία δεν έρχεται σε μια νύχτα. Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να ξεκινήσεις. Μην περιμένεις… την τέλεια κατάσταση. «Δεν μπορείτε να πείτε ότι ‘περιμένω τον τέλειο καιρό και την πλήρη ευθυγράμμιση των αστεριών και τότε θα σας δείξω τη λαμπρότητα μου’», λέει χαρακτηριστικά ο CEO.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + nine =