αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τα 3 πρώτα βήματα για να γίνεις CEO»: Εξηγεί ο CEO του κολοσσού Walmart

«Τα 3 πρώτα βήματα για να γίνεις CEO»: Εξηγεί ο CEO του κολοσσού Walmart

Πολλοί είναι αυτοί που ονειρεύονται να γίνουν CEO σε μια εταιρία. Κάτι που έχει διαπιστώσει και ο Doug McMillon. Αφού πολλοί είναι αυτοί που του λένε ότι θα ήθελαν να είναι στη θέση σου. Ο ίδιος είναι CEO της Walmart από το 2014. Πρόκειται για τον γνωστό κολοσσό, η αξία του οποίου φτάνει τα 386 δισ. δολάρια.

Αλλά τελικά, τι πρέπει να κάνει κάποιος για να γίνει CEO; Αρχικά, είναι απαραίτητα 3 βήματα όπως σημείωσε ο Doug McMillon σε post που έκανε στο Linkedin.

1# Κάνε την τωρινή σου δουλειά καλά. Σε οποιαδήποτε θέση κι αν είσαι, κάνε καλά την δουλειά. Φέρε αποτελέσματα. Για να φτάσεις στην δουλειά που ονειρεύεσαι, πρέπει πρώτα να κάνεις καλά την δουλειά που ήδη έχεις.

2# Να είσαι ομαδικός παίχτης. «Μεγάλωσα κάνοντας σπορ και αγαπούσα να είμαι μέλος μιας ομάδας. Κοιτάζοντας πίσω το τώρα, συνειδητοποιώ ότι το να μάθεις να βοηθάς τους συμπαίκτες σου, αναπτύσσει τις ηγετικές σου ικανότητες», λέει ο McMillon. Να είσαι ο συμπαίκτης που όλοι θέλουν να εργαστούν μαζί του.

3# Κάνε το «κάτι παραπάνω». Κοίτα γύρω σου. Πιθανόν υπάρχουν ευκαιρίες. Και projects που μπορείς να αναλάβεις για να ξεχωρίσεις και να φέρεις ακόμα μεγαλύτερα αποτελέσματα. Ενώ παράλληλα θα αναπτυχθείς. Μόνο όταν κάνουμε το «κάτι παραπάνω» αναπτυσσόμαστε.

Όπως εξηγεί ο McMillion, εάν κάνετε αυτά τα τρία πράγματα, κάτι σπουδαίο μπορεί να συμβεί: είναι εύκολο για τους ανθρώπους να σας φανταστούν σε μεγαλύτερους ρόλους και να γίνετε μια ”χαμηλού ρίσκου” προαγωγή. Αφού θα έχετε ήδη αποδείξει τις ικανότητές σας, το πόσο καλός ηγέτης είστε, και τι σας οδηγεί. Ο εργοδότης ή ο manager σου θα σε φανταστεί σε μια ανώτερη θέση, γιατί ήδη έχεις αποδείξει ότι μπορείς να τα καταφέρεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 2 =