αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα 3 πράγματα που ψάχνουν στο ίντερνετ οι HR Managers, αμέσως μόλις δουν το βιογραφικό σου

Τα 3 πράγματα που ψάχνουν στο ίντερνετ οι HR Managers, αμέσως μόλις δουν το βιογραφικό σου

Ωραία, έστειλες το βιογραφικό σου στην εταιρία που ήθελες. Και ελπίζεις καταρχήν να φτάσει μπροστά στα μάτια του HR Manager. Αφού είναι πιθανό να έχουν καταφθάσει δεκάδες ακόμα βιογραφικά.

Αν το βιογραφικό σου φτάσει στα χέρια του HR Manager, φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κληθείς για συνέντευξη απαραίτητα. Το στέλεχος της εταιρίας θα ρίξει μια γρήγορη ματιά, και μετά θα αρχίσει… το ψάξιμο. Στο ίντερνετ. Ναι, είναι αλήθεια ότι οι HR Managers πλέον τσεκάρουν την παρουσία των υποψηφίων στο ίντερνετ. Οπότε πρέπει να είσαι πάντα προσεκτικός. Εδώ είναι οι 3 κινήσεις που θα κάνει ο Manager, αμέσως μόλις δει το βιογραφικό σου.

1# Googlάρισμα. Η αναζήτηση για κάποιον υποψήφιο στην Google είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να βρεις πληροφορίες γι’ αυτόν. Από τα project στα οποία συμμετείχε μέχρι τα σχόλια που έκανε σε διάφορα άρθρα σε κάποια blogs. Εσύ έχεις Googlάρει το όνομα σου, για να δεις τι αποτελέσματα εμφανίζονται; Καλύτερο να το κάνεις πρώτος, πριν από οποιονδήποτε άλλο.

2# LinkedIn. Αν ο HR manager βρήκε κάτι ενδιαφέρον στην Google το επόμενο βήμα του είναι να ψάξει σε μια επαγγελματική πλατφόρμα δικτύωσης όπως είναι το LinkedIn. Πρέπει να είσαι ενεργός εκεί. Ένα προφίλ φτιαγμένο πριν χρόνια και χωρίς όλα τα στοιχεία συμπληρωμένα ή χωρίς ενημέρωση σίγουρα δεν είναι καλό σημάδια…

3# Τα social media σου. Μετά το Linkedin, παίρνουν σειρά και τα άλλα social media σου. Πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Instagram, το Pinterest ή το Twitter θα… ελεγχθούν. Αν έχεις κάνει ακραία ή προσβλητικά posts, μάλλον δεν θα κληθείς για συνέντευξη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 1 =