αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 3 πράγματα που ψάχνει ο Warren Buffett σε έναν καλό εργαζόμενο. «Αν δεν έχεις το τελευταίο, τότε τα άλλα δύο δεν έχουν καμία σημασία»

Τα 3 πράγματα που ψάχνει ο Warren Buffett σε έναν καλό εργαζόμενο. «Αν δεν έχεις το τελευταίο, τότε τα άλλα δύο δεν έχουν καμία σημασία»

Σε προηγούμενο άρθρο γράφαμε για 10 σοφές φράσεις που έχει πει ο Warren Buffett. Όλες έχουν την σημασία τους. Άλλωστε ένας από τους κορυφαίους ανθρώπους στον κόσμο, σε ότι αφορά τον χειρισμό του χρήματος. Για αυτό άλλωστε έχει καταφέρει να είναι ένας δισεκατομμυριούχος επενδυτής. Γνωρίζει από επιχειρήσεις, επενδύσεις, αλλά και το πως μπορεί κάποιος να φτάσει στην επιτυχία.

Κάποτε ο διάσημος επενδυτής, έψαχνε ο ίδιους τους κατάλληλους εργαζομένους για να στελεχώσει τις εταιρίες του. Ποια είναι τα στοιχεία που κοιτά σε έναν εργαζόμενο; Ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξη του, είχε πει ότι στέκεται σε 3 συγκεκριμένα πράγματα.

«Κοιτάς για 3 πράγματα: Για ευφυια, ενέργεια και ακεραιότητα», είχε αποκαλύψει ο Warren Buffett.

Μάλιστα, από τα 3 χαρακτηριστικά, ο Buffett εκτιμά ότι το πιο σημαντικό για να καλλιεργήσεις είναι η ακεραιότητα. Όπως σημειώνει, κάθε φοιτητής επιχειρήσεων έχει την απαιτούμενη νοημοσύνη και ενέργεια. Αλλά η ακεραιότητα είναι κάτι που δεν υπάρχει σίγουρα στο DNA σου.

Η ακεραιότητα -περιλαμβάνοντας την ειλικρίνεια και την ηθική- μπορεί να σε κάνει να ξεχωρίσεις στον επιχειρηματικό κόσμο. «Ένας φοιτητής μπορεί να αποφασίσει τι είδους άτομο πρόκειται να είναι στα εξήντα. Αν δεν έχει ακεραιότητα τώρα, δεν θα έχει ποτέ», λέει ο Buffett.

Μιλώντας με φοιτητές MBA στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα το 1998, τόνισε ότι η ακεραιότητα ήταν το πιο σημαντικό πλεονέκτημα που μπορεί να έχει ένας σπουδαίος υπάλληλος. «Αν δεν έχει κάποιος το τελευταίο, τα δύο πρώτα από μόνα τους, δεν θα έχουν θετικό αποτέλεσμα για την εταιρεία. Αν υπάρχει κάποιος χωρίς ακεραιότητα, τότε καλύτερα να είναι τεμπέλης και χαζός», είπε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − one =