αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τα 3 πράγματα που σταμάτησα να κάνω και έγινα καλύτερος CEO»: Ένας ιδρυτής εξηγεί

«Τα 3 πράγματα που σταμάτησα να κάνω και έγινα καλύτερος CEO»: Ένας ιδρυτής εξηγεί

Ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι γίνονται επιχειρηματίες, δεν είναι επειδή θέλουν να γίνουν manager κάποιου άλλου. Οι πιο πολλοί ξεκινούν μια επιχείρηση επειδή θεωρούν ότι έχουν την σούπερ ιδέα ή γιατί… βαρέθηκαν να έχουν οι ίδιοι αφεντικό. Ωστόσο, όσο η εταιρία σου μεγαλώνει, είναι βέβαιο ότι θα γίνεις manager αρκετών άλλων ανθρώπων που θα έχεις στην ομάδα σου.

Κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα και για τον Ajay Yadav, ιδρυτή και CEO της startup Roomi. Ο οποίος μάλιστα μπήκε και στη λίστα του Forbes 30 Under 30. Σε άρθρο του στο FastCompany.com, παραθέτει τις 3 οργανωτικές συνήθειες που έκοψε και έγινε καλύτερος CEO.

1- Κλεισμένος στο γραφείο

Πολλοί leaders θεωρούν ότι αν είναι λίγο… απόμακροι, θα είναι καλύτεροι στη δουλειά τους. Κάτι που δεν είναι εντελώς λάθος, αφού ο επικεφαλής πρέπει να είναι αμερόληπτος και να λαμβάνει όσο το δυνατό πιο δίκαιες αποφάσεις. Ωστόσο, ο Yadav είδε ότι αυτό δεν δούλευε για τον ίδιο. Δεν ταίριαζε στον χαρακτήρα του, ενώ δεν έκανε καλή εντύπωση και στην ομάδα. Αποφάσισε να το αλλάξει, αν γίνει πιο ανοιχτός, να λέει τις ιδέες του στους άλλους. Και τελικά έκανε καλό σε αυτόν και την ομάδα του.

2- Σύγκριση για το ποιος είναι… πιο πετυχημένος

Ο Ajay Yadav είχε μια ακόμα κακή συνήθεια. Σύγκρινε τις επιτυχίες του, με τους άλλους. Έτσι ώστε να νιώθει ότι τα καταφέρνει καλύτερα. Σαν να μην έφτανε αυτό, έλεγε αυτές τις σκέψεις του στην ομάδα. Το όλο κλίμα που δημιουργήθηκε του βγήκε σε κακό, αφού κάποιες σχέσεις χάλασαν, ενώ κάποιοι άλλοι αποθαρρύνθηκαν. «Δεν ξεκινάμε όλοι από το ίδιο σημείο, ούτε τελειώνουμε στα ίδια μέρη», λέει τώρα ο νεαρός ιδρυτής. Ο οποίος πλέον έχει σταματήσει να μιλά ανοιχτά για αυτό το παιχνίδι συγκρίσεων.

3- Να ζητάς το 110% από την ομάδα

Όλοι μας έχουμε περάσει από κάποιο αφεντικό που έλεγε: «Θέλω το 110% από εσάς». Αυτή η απλή φράση μπορεί να παρερμηνευτεί πολύ εύκολα. Την έλεγε και ο Yadav. Ωστόσο, η ομάδα την εκλάμβανε κάπως έτσι: «Θέλω να μείνετε μακριά από τους φίλους σας και την οικογένεια σας. Να εγκαταλείψετε τα χόμπι σας και τον ύπνο σας. Έτσι ώστε να έχουμε κάποια αποτελέσματα. Γρήγορα!». Σίγουρα, σε μια startup χρειάζεται δουλειά από όλους. Ωστόσο, λέγοντας τους απλά ότι θέλεις το 110% από αυτούς, δεν τους δίνεις κάποιο ουσιαστικό κίνητρο για να εργαστούν παραγωγικά. Αυτό που ίσως πρέπει να κάνεις, είναι να τους απαντήσεις στο «γιατί». Και φυσικά να προσέχεις να έχουν όλοι μια καλή ισσοροποία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − ten =