αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Τα 3 πράγματα που πρέπει να κοιτάς όταν διαλέγεις την επόμενη δουλειά σου»: Ο CEO της Uber είναι ξεκάθαρος

«Τα 3 πράγματα που πρέπει να κοιτάς όταν διαλέγεις την επόμενη δουλειά σου»: Ο CEO της Uber είναι ξεκάθαρος

Το περασμένο καλοκαίρι ανέλαβε το «τιμόνι» της Uber. Έγινε ο CEO της εταιρίας. Φυσικά δεν πρόκειται για έναν τυχαίο άνθρωπο. Αφού ο Dara Khosrowshahi προηγουμένως ήταν κορυφαίο στέλεχος της travel company Expedia, για πάνω από μια 10ετια. Μιλάμε για έναν πολύ έμπειρο businessman. Σε όλη αυτή τη διαδρομή του, έχει καταλήξει σε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα, για το πως πρέπει να επιλέγεις τις δουλειές σου κατά την διάρκεια της καριέρας σου.

«Λέω στους υπαλλήλους ή τους νέους – δεν είμαι πλέον ένας από αυτούς – τρεις συμβουλές που αφορούν την καριέρα τους», τόνισε ο ίδιος στο Women in the World 2018 Summit.

Τρία πράγματα τα οποία πρέπει να κοιτά κάποιος όταν επιλέγει μια νέα δουλειά. «Πρώτα από όλα, να δουλεύεις με ανθρώπους που συμπαθείς», λέει ο γνωστός CEO. Οι έρευνες δείχνουν ότι η ύπαρξη ουσιαστικών συνδέσεων και φιλικών σχέσεων στην εργασία είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να εργαστείς, γεγονός που με τη σειρά του προωθεί την ανάπτυξη της εταιρείας.

Συμβουλή Νο2: Να δουλέψεις κάπου, που εσύ ως άτομο μπορείς να κάνεις την διαφορά. Δεν μετρούν μόνο τα χρήματα. Πρέπει η δουλειά σου να έχει έναν πραγματικό αντίκτυπο στην εταιρία και στις ζωές των ανθρώπων.

Κάπου εκεί, είναι η τρίτη συμβουλή, σε συνδυασμό με την προηγούμενη. Πρέπει να πας σε μια εταιρία, που προσφέρει μια θετική αλλαγή στον κόσμο. Κάπως έτσι ζύγισε τα δεδομένα και ο Dara Khosrowshahi, όταν του προτάθηκε η θέση του CEO. Πίστεψε ότι μπορεί να λύσει τα όποια προβλήματα έχει η εταιρία, και παράλληλα να προσφέρει κάτι θετικό στις ζωές των ανθρώπων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =