αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 3 πράγματα που έμαθε ο Richard Branson για την επιχειρηματικότητα, βλέποντας τα μωρά να προσπαθούν να περπατήσουν

Τα 3 πράγματα που έμαθε ο Richard Branson για την επιχειρηματικότητα, βλέποντας τα μωρά να προσπαθούν να περπατήσουν

Ο Richard Branson είναι πετυχημένος επιχειρηματίας, ωστόσο είναι επίσης πατέρας και παππούς. Μπορούν αυτά όλα να «συνδέονται»; Ναι, μπορούν. Όπως γράφει ο ιδρυτής της Virgin σε blog post του, το να παρακολουθεί τα μωρά να προσπαθούν να περπατήσουν, του δίδαξε μερικά σημαντικά πράγματα για την επιχειρηματικότητα.

Ο γνωστός businessman δεν αστειεύεται. Και παραθέτει τα 3 συγκεκριμένα μαθήματα που έμαθε με αυτόν… τον ιδιαίτερο τρόπο.

1- Μάθε να ξανά σηκώνεσαι: Όταν τα μωρά κάνουν τα πρώτα τους βήματα, πέφτουν συχνά. Κι όμως ξανά σηκώνονται και συνεχίζουν. «Στις επιχειρήσεις, ποτέ δεν θα κάνετε τα πάντα σωστά με την πρώτη φορά», λέει ο Branson. Είναι σημαντικό να ξανά σηκώνεσαι, μετά τις αποτυχίες. Άλλωστε, σχεδόν όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες είχαν αποτυχίες όταν ξεκίναγαν. Όμως συνέχισαν την προσπάθεια, φτάνοντας στην κορυφή.

2- Εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση: Τα μωρά προσπαθούν να περπατήσουν και αρχικά δυσκολεύονται. Μετά βάζουν το ένα πόδι μπροστά από το άλλο, και στη συνέχεια αρχίζουν να περπατούν γρήγορα. Το ίδιο ισχύει και σε μια επιχείρηση: «Όσο περισσότερο κάνετε κάτι, τόσο καλύτερα θα το κάνετε», τονίζει ο Branson. To έκανε και ο ιδρυτής της Virgin στη διαδρομή του.

3- Υπομονή: Το να μαθαίνεις να περπατάς χρειάζεται χρόνο. «Με τον ίδιο τρόπο, η οικοδόμηση επιχειρήσεων δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη», λέει ο Richard Branson. Όπως εξηγεί, του πήρε χρόνο για να αναπτύξει όλη την αυτοκρατορία του. Και οφείλει πολλά στους εργαζομένους του. Ακριβώς όπως τα παιδιά, πρέπει να πρέπει να ενθαρρύνεις και να επαινείς τους εργαζομένους σου, σημειώνει. «Είναι σημαντικό να προσέχετε τους υπαλλήλους σας, επενδύοντας στη μάθηση και την ανάπτυξή τους και ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητά τους», λέει ο επιχειρηματίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − 1 =