αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 3 πράγματα που έκαναν οι ιδρυτές του WhatsApp και τους οδήγησαν στην «εκτόξευση»

Τα 3 πράγματα που έκαναν οι ιδρυτές του WhatsApp και τους οδήγησαν στην «εκτόξευση»

Οι Jan Koum και Brian Acton είναι οι ιδρυτές του WhatsApp. Της πιο διάσημης πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων στον κόσμο. Στόχος τους ήταν από την αρχή, να κάνουν πιο εύκολη την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη κι αν βρίσκονται αυτοί.

Πως κατά οι δύο τολμηροί επιχειρηματίες να φτάσουν στην απόλυτη επιτυχία; Όπως σημειώνει το inc.com, αυτό συνέβη γιατί είχαν το μυαλό έτσι ώστε να διαταράξουν την βιομηχανία της τεχνολογίας. Ενώ παράλληλα, «διατάραξαν» και τους εαυτούς τους. Αν πάντως θες να δεις με απλά λόγια την τακτική που ακολούθησαν οι Jan Koum και Brian Acton, τότε μάλλον πρέπει να σταθείς σε 3 βασικά πράγματα.

1- Απλά βούτα, μην περιμένεις: Ο Paul Graham, συνιδρυτής του Y Combinator, έχει πει κάτι σωστό. Ότι γύρω μας υπάρχουν πολλές καλές startup ιδέες, αλλά δεν τις βλέπουμε. Αυτό οφείλεται στο φαινόμενο «Schlep Blindness», όπως το έχει ονομάσει. Και έχει να κάνει με τον δισταγμό που δείχνουν πολλοί νέοι επιχειρηματίες, έτσι ώστε να πραγματοποιήσουν την ιδέα τους. Αντίθετα, οι ιδρυτές του WhatsApp κατανόησαν ότι η καλύτερη στρατηγική είναι απλά να «βουτήξεις μέσα». Δεν χρειάζεται να περιμένεις, δεν χρειάζεται να το σκέφτεσαι ξανά και ξανά. Ακόμα κι αν χτυπήσεις σε τοίχο, θα βρεις τον τρόπο να το ξεπεράσεις. Ένας καλός τρόπος για να «σβήσεις» τους φόβους σου, είναι να γράψεις τις ιδέες σου σε ένα χαρτί και να τις συζητήσεις με την ομάδα σου. Εκεί θα ακουστούν πολλές απόψεις και έτσι θα μπορέσετε να φτάσετε στις καλύτερες δυνατές επιλογές.

2- Ξεπέρασε τις αποτυχίες: Οι Jan Koum και Brian Acton έχουν γευτεί αποτυχίες. Το καλοκαίρι του 2009 μάλιστα, όταν ο Acton έψαχνε για δουλειά, είχε απορριφθεί, μεταξύ άλλων, από το Facebook. Η μοίρα όμως τα έφερε έτσι, που το Facebook εξαγόρασε το Whats App για 19 δισ. δολάρια, μόλις 5 χρόνια αργότερα. Η ζωή είναι απρόβλεπτη. Για αυτό, πρώτο από όλα πρέπει να ξεπερνάς τις αποτυχίες και να πας παρακάτω.

3- Δημιούργησε… τη δική σου τύχη: Η τύχη είναι μια ικανότητα που μπορεί να αναπτυχθεί. Πρόκειται για την ευελιξία του μυαλού, που στόχο έχει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες. Ο κόσμος είναι γεμάτος ευκαιρίες, αρκεί να είσαι διατεθειμένος να τις δεις και να τις αξιοποιήσεις. Πρέπει να σπάσεις τη ρουτίνα της εβδομάδας και να κάνεις τολμηρές κινήσεις. Και όπως σημειώνει το inc.com, πολλές αποτυχίες ξεκινούν με αφέλεια, το ίδιο όμως και πολλές μεγάλες επιτυχίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 9 =