αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 3 πράγματα που έκαναν οι γονείς του Bill Gates και τον οδήγησαν στην επιτυχία

Τα 3 πράγματα που έκαναν οι γονείς του Bill Gates και τον οδήγησαν στην επιτυχία

Ο Bill Gates είναι εδώ και χρόνια μέσα στους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου. Έχει δημιουργήσει μερικά από τα πιο καινοτόμα τεχνολογικά προϊόντα και έχει κάνει την καθημερινότητα πολλών ανθρώπων καλύτερη.

Πολλοί παράγοντες συντέλεσαν για να γίνει ο Bill Gates αυτός που είναι σήμερα. Η Thrive Global βάζει μέσα στην συζήτηση κάτι διαφορετικό: Οσα έκαναν οι γονείς του διάσημου δισεκατομμυριούχου, και τον ώθησαν να πάρει το συγκεκριμένο μονοπάτι. Εδώ είναι λοιπόν 3 πράγματα που έκαναν οι γονείς του Bill Gates.

Του έμαθαν την έννοια και την αξία της προσφοράς

Η οικογένειά του, προσέφερε στο κοινωνικό σύνολο και έκανε φιλανθρωπίες. Το ίδιο ενθάρρυνε να κάνουν και τα παιδιά της. Η μητέρα του ήταν της άποψης πως “όλοι περιμένουν πολλά από εκείνον που έχει πολλά” και πως η προσφορά σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Έτσι, έμαθε στην οικογένειά της την αξία της προσφοράς, κάτι που ο Bill Gates ακολούθησε στη μετέπειτα ζωή του με διάφορες φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες.

Του έδωσαν αρκετή ανεξαρτησία

Η πειθαρχία που θέλουν οι γονείς να έχει το παιδί τους και η αυτονομία που αναζητά εκείνο, είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Οι γονείς του Gates όμως, σε αντίθεση με τους περισσότερους, ήθελαν να δώσουν αρκετή ανεξαρτησία στο παιδί τους. Σύμφωνα μάλιστα με άρθρο της Wall Street Journal, τον έγραψαν σε ένα ιδιωτικό σχολείο που έδινε στους μαθητές αρκετή ελευθερία. Εκεί ήταν που ο Gates ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τα computers. Στα 13 του χρόνια, οι γονείς του τον άφησαν να επισκεφθεί το University of Washington και να περάσει εκεί τη νύχτα προκειμένου να χρησιμοποιήσει τα computers του. Του επέτρεπαν επίσης να λείπει αρκετά συχνά από το σπίτι και να επισκέπτεται διάφορες πολιτείες της Αμερικής, καθώς και να κάνει ένα διάλειμμα από το σχολείο στην τρίτη Λυκείου για να δουλέψει ως προγραμματιστής στην Washington. Και όλα αυτά πριν αποφασίσει να εγκαταλείψει το Harvard University για να μετακομίσει στο New Mexico και να ιδρύσει τη Microsoft.

Όπως εξομολογείται στην Wall Street Journal ο πατέρας του, τόσο ο ίδιος όσο και η γυναίκα του θορυβήθηκαν με αυτή την απόφασή του, γιατί και οι δύο ήθελαν να αποφοιτήσει το παιδί τους από το πανεπιστήμιο. Ωστόσο, υποστήριξαν πολύ το γιο τους σε αυτή του την απόφαση, ο οποίος μάλιστα μετακόμισε την έδρα της εταιρείας πολύ κοντά στο σπίτι τους, στο Seattle.

Να μην εγκαταλείπει όλα εκείνα στα οποία δεν ήταν και τόσο καλός 

Όταν μεγαλώνεις ένα αρκετά έξυπνο παιδί που είναι άριστο σε πολλά πράγματα, είναι ίσως εύκολο να του επιτρέπεις να εγκαταλείπει όλα εκείνα στα οποία δεν είναι. Αυτό είναι κάτι που δεν έκαναν ποτέ οι γονείς του Gates. Το αντίθετο μάλιστα. Τον ενθάρρυναν να συνεχίσει την κολύμβηση ή το ποδόσφαιρο και το.. τρομπόνι, παρόλο που δεν ήταν και τόσο καλός σε όλα αυτά. Γιατί; Γιατί θεωρούσαν πολύ σημαντικό ότι έπρεπε να μάθουν στο παιδί τους ότι δεν χρειάζεται να είναι καλός σε όλα και ότι η αποτυχία είναι κάτι πολύ φυσιολογικό.

«Τότε θεωρούσα ότι δεν έχουν κανένα νόημα όλα αυτά» έχει τονίσει σε συνέντευξή του στο Fortune ο Bill Gates «όμως όλα αυτά με οδήγησαν σε σημαντικές ευκαιρίες, με έκαναν να συνειδητοποιήσω πως δεν ήμουν καλός σε αρκετά πράγματα και με έμαθαν να μην ασχολούμαι μόνο με όσα με έκαναν να αισθάνομαι άνετα. Ήταν ένα τρομερό μάθημα που μου έδωσαν οι γονείς μου και το αστείο είναι πως σήμερα λατρεύω πολλές από αυτές τις δραστηριότητες».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + seventeen =