αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα 3 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι υποψήφιοι στα βιογραφικά τους

Τα 3 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι υποψήφιοι στα βιογραφικά τους

Ζούμε στην εποχή των αμέτρητων βιογραφικών. Ακόμα κι αν στείλεις το βιογραφικό σου για πολλές θέσεις, οι πιθανότητες να κληθείς για μια συνέντευξη δεν είναι πολλές. Αφού για την εκάστοτε ανοιχτή θέση μάλλον θα έχουν καταφθάσει αρκετά βιογραφικά. Αν θες να έχεις παραπάνω πιθανότητες, πρέπει να περιορίσεις τα λάθη. Αυτά θα δούμε τώρα. Είναι τα 3 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι υποψήφιοι στα βιογραφικά τους.

Το βιογραφικό είναι πολύ γενικό. Ο πρώτος κανόνας που πρέπει να προσέξετε κατά τη σύνταξη του βιογραφικού σας είναι να στοχεύει στη θέση την όποια σας ενδιαφέρει. Ένας έμπειρος recruiter μπορεί να καταλάβει εάν είστε ένα άτομο που απλά ζητάει εργασία και δεν έχει αληθινή όρεξη για τη συγκεκριμένη θέση. Πρέπει να προσαρμόζετε τα προσόντα σας ανάλογα με τη θέση εργασίας, όπως επίσης να είστε σίγουροι ότι οι δεξιότητες και τα προσόντα που ζητάει η συγκεκριμένη θέση περιλαμβάνονται στο βιογραφικό σας.

Δεν είναι αρκετά ανανεωμένο. Ναι, μιλάμε και για της πληροφορίες που έχεις σε αυτό. Αλλά και στο σχεδιασμό. Και στις λέξεις- κλειδιά που χρησιμοποιείς για να το βρίσκουν οι μηχανές αναζήτησης των εταιριών. Φρόντισε να έχεις ένα βιογραφικό που συμβαδίζει με την εποχή.

Λες ψέμματα. Είναι πολύ σημαντικό να μην αναφέρετε μία πληροφορία που δεν ισχύει στο βιογραφικό σας. Αρχικά, σε περίπτωση που προσληφθείτε σε μία θέση εργασίας, θα πρέπει να αποδείξετε κάτι που δεν κατέχετε. Επίσης, οι recruiters μπορούν να ερευνήσουν με πολλούς τρόπους εάν είναι αλήθεια αυτά που αναφέρετε στο βιογραφικό σας, οπότε καλύτερα να μη το ρισκάρετε.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − 1 =