αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα 3 «μυστικά» των ανθρώπων που έχουν πάντα προτάσεις για δουλειά

Τα 3 «μυστικά» των ανθρώπων που έχουν πάντα προτάσεις για δουλειά

Δουλειές δεν υπάρχουν πολλές. Τα βιογραφικά απορρίπτονται. Κάθε αγγελία προσεγγίζει αμέτρητους υποψηφίους. Ακόμα όμως κι αν πάρεις μια θέση, οι απολαβές είναι χαμηλές. Κι όμως, μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, υπάρχουν και αυτοί που πάντα έχουν προτάσεις για δουλειά. Μάλιστα, αυτοί οι άνθρωποι καταφέρνουν συνήθως να προσεγγίσουν τις λεγόμενες «καλές θέσεις», με προοπτικές εξέλιξης και μεγάλο μισθό.

Μπορεί να πιστεύεις ότι πρόκειται για… τυχερά άτομα. Κάτι που σίγουρα δεν ισχύει. Από την άλλη, δεν πρόκειται και για τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους που υπάρχουν στον κόσμο. Πως τα καταφέρνουν τότε; Έχουν αποφασίσει να υιοθετήσουν μια τακτική που δεν έχουν άλλοι (ή φοβούνται να την υιοθετήσουν) και έτσι καταφέρνουν πάντα να είναι σε πλεονεκτική θέση. Το αμερικανικό The Muse παρουσιάζει τα 3 «μυστικά» αυτών ανθρώπων. Δες τα και ίσως αξίζει να τα εφαρμόσεις κι εσύ.

1- Δεν ακολουθούν τους κανόνες προσέγγισης: Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να υποβάλεις αίτηση για μια θέση, είναι να ακολουθήσεις τις οδηγίες που περιγράφονται στην αγγελία και να έρθεις σε επαφή με συγκεκριμένο άτομο στην εταιρία. Όμως, αυτοί που θεωρούνται «μάστερ στην εύρεση εργασίας», ξέρουν ότι υπάρχει και μια πίσω πόρτα και αυτή αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα. Προσπάθησε να βρεις άλλους ανθρώπους που σχετίζονται με την εκάστοτε θέση, εντός της εταιρίας. Και κάνε επαφές μαζί τους. Έτσι, μπορείς να παρακάμψεις την «ουρά». Ένας καλός τρόπος για να το κάνεις, είναι μέσω του Linkedin.

2- Δεν επικεντρώνονται στη συνέντευξη: Μην επικεντρώνεσαι μόνο στη συνέντευξη και το πως… θα βαθμολογηθείς. Αντί για αυτό, κάνε μια μικρή έρευνα για την εταιρία και τους εργαζομένους της, πριν πας. Δες αν ταιριάζεις εκεί. Στόχος είναι να αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να πας τελικά πιο αποφασισμένος. Αφού ήδη θα έχεις διαπιστώσει αν θέλεις να εργαστείς για την εν λόγω εταιρία. Δεν είναι κακό να είσαι επιλεκτικός.

3- Δεν δέχονται απλά αυτό που τους δίνεται: Οι «μάστερ» που λέγαμε πριν, ψάχνουν τη σωστή δουλειά. Όχι απλά μια δουλειά. Είναι διατεθειμένοι να διαπραγματευτούν, να απορρίψουν προτάσεις ή να ζητήσουν περισσότερα από όσα τους δίνουν. Βέβαια, για να το κάνεις καλά αυτό, πρέπει να γνωρίζεις ποια είναι η «σωστή» δουλειά για εσένα. Και να ξέρεις ποιες επιλογές μπορούν να σε βοηθήσουν έτσι ώστε να έχεις μια καλή επαγγελματική πορεία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − sixteen =