αρχικηVIRALΤα 3 διαλείμματα που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε μέσα στην ημέρα

Τα 3 διαλείμματα που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε μέσα στην ημέρα

Αν θες να είσαι παραγωγικός, πρέπει να έχεις ενέργεια. Και αν θες να έχεις ενέργεια, πρέπει να κάνεις διαλείμματα. Αυτό το απλό μοντέλο μπορεί να σε βοηθήσει στην καθημερινότητα σου. Αρκεί να κάνεις το σωστό: Να μην ψάχνεις χρόνο μόνο για να δουλέψεις περισσότερο. Αλλά να αναζητάς και χρόνο για να κάνεις τις παύσεις σου.

Κάνε ένα σύντομο διάλειμμα στα μέσα του πρωινού, ένα μεγαλύτερο διάλειμμα για φαγητό το μεσημέρι και ένα διάλειμμα το απόγευμα, για να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου. Αυτά τα διαλείμματα παρεμβάλλονται αποτελεσματικά στη μέρα σου, χωρίς να σε αποσπούν από την ουσιαστική δουλειά. 

Ιδανικά, όπως σημειώνει η Thrive Global Greece, αυτά τα διαλείμματα πρέπει να αποτελούνται από δραστηριότητες που έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας ή ότι βελτιώνουν τη διάθεση. Μία έρευνα που μέτρησε τα επίπεδα ευτυχίας των ανθρώπων μέσα στη μέρα και κατά τη διάρκεια διαφορετικών δραστηριοτήτων διαπίστωσε ότι πέρα από τους προφανείς νικητές-το φαγητό και τις προσωπικές σχέσεις-οι άνθρωποι ήταν πιο ευτυχισμένοι όταν ασκούνται, κοινωνικοποιούνται και ασχολούνται με πνευματικές δραστηριότητες. 

Τα 3 διαλείμματα είναι σωματικό, κοινωνικό και πνευματικό 

Διάλειμμα 1: Σωματικό

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μια βόλτα στο τετράγωνο, μια βόλτα με το σκύλο, τρέξιμο, σχοινάκι, ασκήσεις με βάρη.

Διάλειμμα 2: Κοινωνικό

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει έναν καφέ με έναν συνάδελφο, ένα μεσημεριανό γεύμα με τον σύντροφο και τα παιδιά σου αν έχεις, ή ένα τηλέφωνο με ένα φίλο ή συγγενή, με τον οποίο θες να μιλήσεις.

Διάλειμμα 3: Πνευματικό

Ένα πνευματικό διάλειμμα δεν είναι τόσο προφανές, αλλά μπορεί να είναι οτιδήποτε επηρεάζει το ανθρώπινο πνεύμα ή την ψυχή. Πολλές δραστηριότητες του πνεύματος μπορούν να χωρέσουν στην εργασιακή μέρα: ο διαλογισμός, η ανάγνωση πνευματικών κειμένων, η διασκεδαστική μουσική, η ενασχόληση με οτιδήποτε σε συνδέει με κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σου.

Διάλεξε διαλείμματα από κάθε κατηγορία που σου ταιριάζουν και μετά, δες το πρόγραμμά σου και έλεγξε πότε μπορείς να τα χωρέσεις. Τα διαλείμματα μπορεί να είναι σύντομα. Πραγματικά σύντομα. Μια έρευνα τέσταρε τη διάρκεια των διαλειμμάτων 1, 5 και 9 λεπτών και όλα τα διαλείμματα έκαναν τους ανθρώπους να αισθανθούν καλύτερα. Ναι, ακόμα και ένα διάλειμμα ενός λεπτού έκανε σημαντική διαφορά. Οποιοσδήποτε μπορεί να βρει 60 δευτερόλεπτα μέσα στη μέρα του, αν και μπορείς να βρεις περισσότερα. Στο κάτω-κάτω, οι χρήστες των social media περνούν κατά μέσο όρο 2 ώρες τη μέρα σε αυτά τα site και δεν είναι όλες εκτός ωρών εργασίας. Κι αυτά διαλείμματα είναι, αλλά όσα έχουν επιλεγεί με σύνεση λειτουργούν πολύ καλύτερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 1 =