αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα 3 γνωστά κτίρια- φιλέτα στα βόρεια προάστια που αλλάζουν χέρια

Τα 3 γνωστά κτίρια- φιλέτα στα βόρεια προάστια που αλλάζουν χέρια

Αλλάζουν χέρια… 3 γνωστά κτίρια – φιλέτα στο Μαρούσι με μεγάλες εταιρείες real estate και funds, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό να τα διεκδικούν.

Πρόκειται για 3 κτίρια που βρίσκονται πλέον υπό τη διαχείριση της doValue, στην οποία κατέληξαν ως ενέχυρα δανείων μεγάλης εταιρείας, ο επιχειρηματίας της οποίας τα είχε αποκτήσει από την πάλαι ποτέ κραταιά Ektasis Development.

Όπως σημειώνει το bizness.gr, η αποτίμηση των τριών κτιρίων ξεπερνά τα 90 εκατομμύρια ευρώ (93 εκατ.) και ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μεγάλες εταιρείες του real estate, ανάμεσα στις οποίες σύμφωνα με δημοσιεύματα βρίσκεται και η Prodea Investments και η Trastor, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα.

Και τα 3 κτίρια είναι μισθωμένα και μάλιστα σε μεγάλες εταιρείες: ΕΛΠΕ, EY, BAYER, FOURLIS.

Η τελευταία μάλιστα, ο Όμιλος Φουρλή, έχει τη δική του πια ΑΕΕΑΠ, με το ενδεχόμενο να ενδιαφερθεί για την αγορά του κτιρίου που στεγάζεται αρκετά πιθανό.

Η διαδικασία

Σε πρώτη φάση έχει λάβει χώρα κατάθεση προσφορών από τους ενδιαφερόμενους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε αυτή τη φάση κατατέθηκαν 6 προσφορές.

Ανοικτό είναι πάντως και το ενδεχόμενου πλειστηριασμού, εφόσον οι προσφορές δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της doValue.

Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία είναι ελεύθερη εκποίηση, επομένως το τελικό αποτέλεσμα (αγοραστές και τίμημα) θα πρέπει να επικυρωθεί από δικαστήριο και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί.

Ποιά είναι τα 3 κτίρια

Τα ακίνητα βρίσκονται σε περιοχή φιλέτο του Αμαρουσίου, στο επιχειρηματικό κέντρο της περιοχής και πολύ κοντά στο “δαχτυλίδι” της Αττικής Οδού και το Μέγαρο του ΟΤΕ.

  • Τριώροφο κτίριο με τρία υπόγεια, συνολικού εμβαδού 30.000 τ.μ., με τιμή εκκίνησης τα 45,6 εκατ. ευρώ, επί των οδών Χειμάρας και Γραβιάς, στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία των Ελληνικών Πετρελαίων.
  • Κτίριο επιφανείας 13.500 τ.μ. (μαζί με χώρους στάθμευσης και άλλες επιφάνειες) στο οποίο στεγάζεται η Ernst &Young, με τιμή εκκίνησης τα 21,6 εκατ. ευρώ.
  • Κτίριο, συνολικού εμβαδού 14.000 τ.μ., το οποίο στεγάζει τα γραφεία της Fourlis και της Bayer, με τιμή 21,03 εκατ. ευρώ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 1 =