αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 3 βήματα για να σταματήσεις να είσαι follower. Και να γίνεις πραγματικός leader

Τα 3 βήματα για να σταματήσεις να είσαι follower. Και να γίνεις πραγματικός leader

Εσύ είσαι ένας πραγματικός leader μέσα στην επιχείρηση σου ή είσαι ένας follower; Αυτή τη συζήτηση ανοίγει το αμερικανικό Inc.com. Και εξηγεί ότι αν είσαι επιχειρηματίας και θέλεις να φτάσεις σε μια μεγάλη επιτυχία, πρέπει να είσαι πραγματικός ηγέτης. Μάλιστα, παραθέτει 3 βήματα για να πετύχεις κάτι τέτοιο. Είναι 3 βήματα για να σταματήσεις να είσαι follower και να γίνεις leader.

Εδώ δες λοιπόν πως θα ξεκινήσεις από τα χαμηλά, για να φτάσεις ψηλά:

Στάδιο Νο1: Είσαι follower. Σε αυτό το επίπεδο, πρέπει να πετύχετε καταρχάς το εξής: Κανένας να μην κάνει καλύτερα αυτό που κάνετε εσείς και να έχετε ένα πολύ εξειδικευμένο σύνολο δεξιοτήτων ή βάση γνώσεων. Ναι, οι followers είναι απαραίτητοι και είναι συχνά το ζωτικό στοιχείο για την προώθηση μιας εταιρείας προς τα εμπρός. Αλλά αν θέλετε να προχωρήσετε πέρα ​​από αυτό το επίπεδο, πρέπει στη συνέχεια να βρείτε τρόπους για να διευρύνετε τον ρόλο και την εμπειρία σας. Ξεκίνα σταδιακά να ασχολείσαι με περισσότερα κομμάτια της επιχείρησης. Και μη διστάζεις να συζητάς με άλλους, σχετικά με τα νέα πράγματα που μαθαίνεις. Και φυσικά όπου μπορείς πρόσθεσε αξία.

Στάδιο Νο2: Μανάτζαρε άτομα. Σε αυτό το στάδιο, έχετε εφαρμόσει τις ευρείες γνώσεις σας για να μπείτε σε έναν ρόλο όπου έχετε μια ομάδα που εργάζεται για εσάς. Εάν θέλετε να αναπτύξετε τον εαυτό σας ως πραγματικός ηγέτης, πρέπει να δημιουργήσετε ηγέτες γύρω σας. Αυτό ξεκινά με την εκπαίδευση άλλων για το πώς να είναι αυτάρκεις και να εμπιστεύονται τη δική τους διαδικασία λήψης αποφάσεων. Το ζήτημα δεν είναι να έρχονται οι άλλοι σε εσένα για να λύσεις ένα πρόβλημα που προέκυψε. Αλλά πρέπει να είναι εκπαιδευμένοι έτσι ώστε να προτείνουν και 1-2 λύσεις.

Στάδιο Νο3: Είσαι ένας πραγματικός leader. Πλέον δεν χρειάζεται να είσαι πάνω από κάθε task. Έχεις εκπαιδεύσει τους κατάλληλους ανθρώπους για να κάνουν μια σειρά από δουλειές καθημερινά. Φυσικά μπορείς να διαχειριστείς τους ανθρώπους, τις προσωπικότητες και έχεις θέσει ένα ευρύτερο όραμα το οποίο οδηγεί και τους άλλους. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Jeff Bezos παίρνει μόλις 3 αποφάσεις κάθε ημέρα. Έχει χτίσει το κατάλληλο πλαίσιο στην επιχείρηση του που του αφήνει το περιθώριο να ασχολείται μόνο με τα πραγματικά σημαντικά. Και έτσι παίρνει καλύτερες αποφάσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 3 =