αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 3 βήματα για να πετύχεις τους στόχους σου, σύμφωνα με την επιστήμη

Τα 3 βήματα για να πετύχεις τους στόχους σου, σύμφωνα με την επιστήμη

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να βρουν την «τέλεια ιδέα», να ξεχωρίσουν, να φτάσουν στην επιτυχία. Τελικά λίγοι τα καταφέρνουν.

Αν σκεφτείτε ανθρώπους που σημείωσαν εκπληκτική επιτυχία στη ζωή, όπως αθλητές κορυφαίου επιπέδου σαν τους Michael Jordan και Tiger Woods, ή επιτυχημένους επιχειρηματίες όπως ο Elon Musk και ο Mark Cuban, θα παρατηρήσετε ότι όλοι είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό – ξέρουν αυτό που θέλουν, θέτουν στόχους και σημειώνουν πρόοδο προς την επίτευξη των στόχων τους κάθε μέρα.

Όταν βάζετε στόχους, σας δίνει ένα μακροπρόθεσμο όραμα στο οποίο πρέπει να εστιάσετε και ταυτόχρονα σας παρέχει επίσης το βραχυπρόθεσμο κίνητρο που χρειάζεστε για να εργάζεστε καθημερινά. Ο Dr. Gail Matthews, καθηγητής στο Dominican University, διεξήγαγε κάποτε μια μελέτη σχετικά με το πώς η καταγραφή των στόχων, η δέσμευση για δράση και η υπευθυνότητα μπορούν να επηρεάσουν την επίτευξη του στόχου.

Αυτή η μελέτη λοιπόν καταλήγει στο εξής: Υπάρχουν 3 βήματα που θα σε βοηθήσουν να φτάσεις στους στόχους σου. Αν τα ακολουθήσεις έχεις περισσότερες πιθανότητες να φτάσεις στην επιτυχία- όπως κι να την έχεις ορίσει.

1# Κατέγραψε τους στόχους σου. Πρώτα, πρέπει να προσδιορίσετε τι θέλετε να πετύχετε και μετά θα πρέπει να το γράψετε. Πολλοί coaches προσωπικής ανάπτυξης όπως ο Jack Canfield, ο John Assaraf και ο Robin Sharma προτείνουν στους μαθητές τους να γράψουν τους στόχους τους, γιατί όταν το κάνετε αυτό, αυξάνετε τη δέσμευσή σας στους στόχους σας. Εξάλλου, ποτέ δεν θα μπεις στον κόπο να γράψεις κάτι αν δεν είναι σημαντικό για σένα, σωστά; Ως εκ τούτου, κάντε συνήθεια να γράφετε τους στόχους σας και να τους επεξεργάζεστε. Μην ξεχνάς: Οι καλές ιδέες μπορεί να προκύψουν παντού. Κατέγραψε τες για να έχεις την δυνατότητα να επιστρέψεις σε αυτές και να τις αναπτύξεις, όταν έχεις τον κατάλληλο χρόνο.

2# Δημιούργησε δεσμεύσεις για δράση. Το να γράψετε τους στόχους σας είναι το πρώτο βήμα. Το δεύτερο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε δεσμεύσεις δράσης. Με άλλα λόγια, πρέπει να καταλήξετε σε ένα σχέδιο για το τι πρέπει να κάνετε για να πετύχετε τους στόχους σας. Δεν μπορείτε απλώς να σκεφτείτε ή να γράψετε τι θέλετε και να ελπίζετε ότι τα πράγματα θα εμφανιστούν… μαγικά μπροστά σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κάνουν σχέδια για τους στόχους τους. Σκέφτονται απλώς τους στόχους τους και τίποτα περισσότερο. Καταγράψτε όλα τα συγκεκριμένα βήματα δράσης που μπορείτε να κάνετε για να επιτύχετε τους στόχους σας. Ακόμα κι αν δεν ξέρεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις, υπάρχουν λύσεις. Υπάρχουν πολλά βιβλία και μαθήματα από τα οποία μπορείτε να μάθετε. Για παράδειγμα, εάν ο στόχος σας είναι να δημιουργήσετε ένα e-commerce website, αλλά δεν έχετε ιδέα πώς να το κάνετε αυτό, η δέσμευσή σας για δράση είναι να μάθετε πώς να το κάνετε.

3# Κατέγραψε την εβδομαδιαία πρόοδο σου- και ακόμα καλύτερα πες την σε κάποιον. Για να βεβαιωθείτε ότι τηρείτε το σχέδιό σας, πρέπει να καταγράφετε την πρόοδο σας. Είναι μάλιστα χρήσιμο να έχετε ένα άτομο στο οποίο θα παραθέτετε το εκάστοτε report. Oταν ξέρετε ότι κάποιος παρακολουθεί τη δουλειά σας, δεσμεύεστε περισσότερο να εργαστείτε για το σχέδιό σας. Επιπλέον, όταν δεσμεύεστε να στέλνετε μια εβδομαδιαία αναφορά προόδου, δημιουργείτε ένα deadline και επείγουσα ανάγκη για την εκτέλεση του σχεδίου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × one =