αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα 2 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι όταν έχεις «καεί» ψάχνοντας για δουλειά

Τα 2 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι όταν έχεις «καεί» ψάχνοντας για δουλειά

Στην Ελλάδα το έχουμε βιώσει στον μέγιστο βαθμό τα τελευταία χρόνια: Τις περισσότερες φορές, χρειάζεται μεγάλος χρόνος αναζήτησης, έτσι ώστε να βρεις μια δουλειά. Στέλνεις βιογραφικά και δεν λαμβάνεις απάντηση σχεδόν ποτέ. Ενώ ακόμα και όταν πας σε μια συνέντευξη, στη συνέχεια επικρατεί… σιωπή. Και τελικά δεν σε καλούν για να αναλάβεις τη θέση.

Αυτά είναι λίγο- πολύ γνωστά. Τι πρέπει να έχει στο μυαλό του κάποιος, ο ποίος έχει «καεί» ψάχνοντας για δουλειά; Την απάντηση στο εν λόγω ερώτημα, προσπαθεί να δώσει το αμερικανικό The Muse. Καταλήγοντας σε 2 πράγματα.

1- Μπορεί να είναι μέρος της διαδικασίας

Είναι καλύτερο να αποδεχτείς, ότι ορισμένα κομμάτια στο κυνήγι εργασίας είναι απαραίτητο να συμβούν. Ακόμα κι αν είναι ενοχλητικά. Όπως η συμπλήρωση πολλών φορμών για διάφορες θέσεις δουλειάς. Επίσης, δεν είσαι ο μόνος που κάνει αυτή τη διαδικασία. Έστειλες ένα βιογραφικό και δεν έλαβες απάντηση; Πήγες σε μια συνέντευξη και ποτέ δεν σε καλέσανε για τη δουλειά; Είναι μέσα στα πιθανά σενάρια και ως τέτοιο πρέπει να το δεις. Συμβαίνει σε πολλούς άλλους ανθρώπους. Οπότε κράτα καλή ψυχολογία, και δες την επόμενη ευκαιρία.

2- Θα σε βοηθήσει για το μέλλον

Αρκετές φορές θα νιώσεις ότι σε αντιμετωπίζουν με τρόπο που δεν σου αξίζει. Αν για παράδειγμα, κάποιος συμφωνήσει να σας δει για μια συνέντευξη και στη συνέχεια αρνηθεί. Ή αν κάποιος σας πει ότι έχετε τα προσόντα για μια θέση και στη συνέχεια… εξαφανιστεί. Από όλη τη διαδικασία, μπορείς όμως να πάρεις χρήσιμα μαθήματα και να τα πας καλύτερα στο προσεχές μέλλον. Δες τι έκανες λάθος ή ανέλυσε καλύτερα το πως λειτουργούν οι εταιρίες και τα στελέχη τους. Έτσι την επόμενη φορά θα μπορέσεις να κάνεις καλύτερες επιλογές. Μερικές φορές, ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσεις, είναι καθησυχάζοντας τον εαυτό σου ότι πήρες τα μαθήματα, και δεν θα επαναλάβεις τα ίδια λάθη στη συνέχεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + twenty =