αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα 15 ελληνικά προϊόντα που άντεξαν στην πανδημία και «χτύπησαν» εξαγωγές

Τα 15 ελληνικά προϊόντα που άντεξαν στην πανδημία και «χτύπησαν» εξαγωγές

Από έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, προκύπτει πως οι Έλληνες εξαγωγείς αναμένουν οριακή αύξηση 2% της αξίας των ελληνικών εξαγωγών τη φετινή χρονιά σε σχέση με το 2019, από 9% που ήταν η αρχική εκτίμησή τους. 

Σε μια δύσκολη χρονια, εν μέσω πανδημίας, ποια είναι τα Ελληνικά προιόντα που άντεξαν και έκαναν καλές εξαγωγές; Με βάση την ανάλυση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η αξία των εξαγωγών φαρμακευτικών προϊόντων “έσπασε” το φράγμα του 1,078 δισ. ευρώ από 734,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν οι καρποί και τα φρούτα και ακολούθησαν τα λίπη και τα λάδια, τα τεχνουργήματα από χυτοσίδηρο, σίδηρο ή χάλυβα, το γάλα και τα προϊόντα γαλακτοκομίας, τα δημητριακά, τα παρασκευάσματα λαχανικών και τα παρασκευάσματα με βάση τα δημητριακά, τα άλευρα, τα άμυλα και τα είδη ζαχαροπλαστικής. 

Στην 9η θέση των προϊόντων που αύξησαν τις εξαγωγές τους από 59,7 εκατ. ευρώ στα 76,6 εκατ. ευρώ, βρέθηκαν τα σαπούνια, τα παρασκευάσματα για πλύσιμο (αλισίβες), προϊόντα συντήρησης, κεριά κ.ά.  Στους “κερδισμένους” της πανδημίας τα καπνά και τα βιομηχανοποιημένα υποκατάστατα καπνού, τα έτοιμα υφαντουργικά είδη, τα μεταλλεύματα, οι βατές, τα σπέρματα και ιό καρποί ελαιώδεις. Τη λίστα των 15 προϊόντων που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση σε απόλυτες τιμές συμπληρώνει η κατηγορία χαρτί-χαρτόνια, και τεχνουργήματα από κυτταρίνη. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − one =