αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 11 πράγματα για τα οποία μετανιώνουν οι περισσότεροι άνθρωποι κάποια στιγμή στη ζωή τους

Τα 11 πράγματα για τα οποία μετανιώνουν οι περισσότεροι άνθρωποι κάποια στιγμή στη ζωή τους

Κάθε ημέρα που ξοδεύουμε, δεν γυρνάει πίσω. Και πολλοί είναι οι άνθρωποι που φτάνουν στο τέλος της ζωής τους και αναρωτιούνται πως ξόδεψαν τόσο πολύ χρόνο χωρίς να κάνουν αυτά που πραγματικά ήθελαν.

Αν δεν θες να είσαι ένας από αυτούς, πρέπει να πάρεις την ζωή σου στα χέρια σου. Δεν χρειάζεται να ζήσεις τη ζωή στα άκρα απαραίτητα. Αν θέλετε να κάνετε κάτι, απλά κάντε το. Σταματήστε να αφήνετε άλλους ανθρώπους ή συγκεκριμένα πλαίσια να σας κρατούν μακριά από τις επιλογές που θέλετε να κάνετε. Τώρα λοιπόν θα δούμε 11 πράγματα για τα οποία μετανιώνουν οι περισσότεροι άνθρωποι κάποια στιγμή στη ζωή τους, έτσι όπως τα διαβάσαμε στο αμερικανικό awarenessact.com. ‘Η αλλιώς: Είναι αυτά που πρέπει να αποφύγεις. Κάνε τις σωστές επιλογές- πριν να είναι αργά.

1. Εύχονται να είχαν εκτιμήσει περισσότερο τους ανθρώπους που είχαν σημασία. Μπορεί να μην το σκεφτόμαστε συχνά, αλλά οι άνθρωποι στη ζωή μας είναι εξαιρετικά σημαντικοί. Χωρίς αυτούς τους ανθρώπους στο πλευρό μας, δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε τα περισσότερα από τα πράγματα που καταφέρνουμε. Είναι λοιπόν σημαντικό να εκτιμάς τους ανθρώπους αυτούς, τη στιγμή που τους ΄έχεις δίπλα σου. Και όχι όταν τους έχεις χάσει.

2. Εύχονται να είχαν φροντίσει καλύτερα την υγεία τους. Ακριβώς επειδή είστε καλά αυτή τη στιγμή δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχετε την υγεία σας και να προσπαθείτε να ζήσετε με έναν πιο υγιεινό τρόπο. Όταν ο μεγαλώσετε και η υγεία σας επιδεινωθεί, θα εύχεστε να είχατε αφιερώσει περισσότερο χρόνο τρώγοντας τα σωστά πράγματα και κάνοντας γυμναστική.

3. Μετανιώνουν για τις χαζές ανησυχίες που είχαν. Όλοι ανησυχούμε, και μερικές φορές αυτές οι ανησυχίες δεν είναι καν δικαιολογημένες. Όσο περισσότερο έχουμε εμμονή, τόσο περισσότερο χάνουμε την επαφή με την πραγματικότητα. Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται και αν δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε, δεν υπάρχει λόγος να αφήνουμε το μυαλό μας να αναλώνεται σε αυτά.

4. Μισούν τον εαυτό τους επειδή εργάζονται πάρα πολύ και δεν ξοδεύουν αρκετό χρόνο με αυτούς που έχουν σημασία. Θα πρέπει να ξοδεύετε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε με τους ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν. Είναι σημαντικό να αφιερώνετε χρόνο για τους ανθρώπους που αγαπάτε. Στο τέλος, αν δεν αφιερώσεις χρόνο για αυτούς, δεν θα βρουν χρόνο για σένα.

5. Εύχονται να είχαν αφιερώσει περισσότερο χρόνο απλώς για να «ζήσουν τη στιγμή». Οι άνθρωποι τείνουμε να ζούμε περισσότερο εστιασμένοι στο μέλλον. Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα στη σημερινή εποχή. Ζήσε κάτι την ώρα που συμβαίνει. Μην αφήνεις τις στιγμές -και τη ζωή- να περνούν κάνοντας… άλλα σχέδια.

6. Μετανιώνουν για τον τρόπο που συμπεριφέρονταν σε αυτούς που νοιάζονταν περισσότερο για αυτούς. Ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στους άλλους έχει σημασία. Μην έχεις κακή συμπεριφορά προς ανθρώπους που νοιάζονται για εσένα και σε έχουν υποστηρίξει.

7. Μετανιώνουν που δεν ακολούθησαν τα πάθη τους. Όλοι έχουμε πάθη και αν δεν ακολουθείς το δικό σου, θα το μετανιώσεις. Μόνο αν βαδίσεις στο μονοπάτι που θες, θα ξέρεις ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

8. Εύχονται να μην είχαν αφήσει τη φωνή τους να «σιγήσει» τόσο εύκολα. Πολλοί άνθρωποι ζουν μία ζωή που δεν τους αρέσει ή έρχονται αντιμέτωποι με επιλογές και καταστάσεις που δεν είναι ευχάριστες. Αλλά δεν μιλούν όταν πρέπει. Αυτό μπορεί να σε οδηγήσει ακόμα πιο βαθιά στο πρόβλημα.

9. Μετανιώνουν που νοιάζονταν τόσο πολύ για τις γνώμες των άλλων. Αντί να έχουν ζήσει για τον εαυτό τους, αυτοί οι άνθρωποι νοιάζονταν περισσότερο για τις απόψεις και τις σκέψεις των άλλων. Άφησαν τους ανθρώπους γύρω τους να επηρεάσουν την κρίση τους και να τους μετατρέψουν σε μία version που ήταν πολύ μακριά από αυτή που ήθελαν. Μη ζεις τη ζωή σου όπως θέλουν οι άλλοι.

10. Μετανιώνουν που δεν έφτιαξαν περισσότερες αναμνήσεις. Όλοι διανύουμε τη ζωή δημιουργώντας αναμνήσεις, αλλά αν δεν φτιάχνετε αναμνήσεις με τους ανθρώπους που θέλετε, τι νόημα έχει; Όταν φτάσεις προς το τέλος της ζωής σου, θα εύχεσαι να είχες κάνει περισσότερα πράγματα με τους ανθρώπους που αγαπάς. Μπορεί να μην φαίνεται πολύ τώρα, αλλά στο τέλος, θα κάνει τη διαφορά.

11. Εύχονται να είχαν κυνηγήσει σωστά τα όνειρά τους. Όλοι έχουμε όνειρα, αλλά δεν τα κυνηγάμε όλοι. Αν δεν κυνηγήσεις τα όνειρά σου, δεν θα μάθεις ποτέ αν ήταν ρεαλιστικά ή όχι. Θα ζεις μια ζωή στην οποία είσαι μόνιμα «αλυσοδεμένος» και θα σκέφτεσαι «τι θα γινόταν αν». Φτιάξε ένα πλάνο λοιπόν και βάλτο σε εφαρμογή, τώρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερις τακτικές που χρησιμοποιούν οι μάστερ της επικοινωνίας

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − one =