αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 11 επαγγέλματα που θα είναι περιζήτητα στο μέλλον

Τα 11 επαγγέλματα που θα είναι περιζήτητα στο μέλλον

Αν σκέφτεσαι να ξεκινήσεις μια καριέρα ή να κάνεις ένα pivot στην επαγγελματική σου διαδρομή, μάλλον αξίζει να τσεκάρεις τα παρακάτω επαγγέλματα. Είναι μια λίστα με επαγγέλματα που θα είναι περιζήτητα στο μέλλον. Έτσι όπως προέκυψαν με βάση και σχετικές μελέτες από το  Careers Writers Association της Μεγάλης Βρετανίας.

Προπονητής esports

Τα ανταγωνιστικά διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια γίνονται όλο και πιο δημοφιλή και τα χρήματα που συγκεντρώνονται πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο φτάνουν σε ασύλληπτα νούμερα. Ένας προπονητής esports, χρησιμοποιεί την δεξιότητα του να παίζει video games σε άριστο επίπεδο και μπορεί να βοηθήσει στη στρατηγική, στην εξάσκηση και εξέλιξη ενός παίχτη.

Ειδικός ασφάλειας στον κυβερνοχώρο

Είναι οι επαγγελματίες, οι οποίοι αποτρέπουν τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και την πρόληψη, τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση μιας επίθεσης στην ασφάλεια του υπολογιστή, των δικτύων και των ευαίσθητων δεδομένων που υπάρχουν σε αυτά. Οι ειδικοί αυτοί έχουν μια ισχυρή βάση γνώσεων της ασφάλειας του δικτύου, της κρυπτογραφίας, των εφαρμογών ασφάλειας, του e-Commerce και της ασφάλεια στο διαδίκτυο, της διαχείρισης βάσεων δεδομένων και του ασφαλούς σχεδιασμού συστημάτων υλικού. 

Μηχανικός ρομποτικής

Όλες οι ειδικότητες μηχανικών πληροφορικής είναι σε ζήτηση, αλλά όσοι έχουν υψηλή εξειδίκευση στην κωδικοποίηση και το λογισμικό, είναι πολύ χρήσιμοι σε τομείς όπως η βιοϊατρική μηχανική, η αποθήκευση και η εφοδιαστική, η γεωργική τεχνολογία  και η κατασκευή υψηλής τεχνολογίας, όπως αυτοοδηγούμενα οχήματα κ.ά. 

Προγραμματιστής λογισμικού

Οι δεξιότητες προγραμματισμού υπολογιστών είναι από τις πιο περιζήτητες σε ολόκληρο τον κόσμο. Από το cloud computing έως την τεχνητή νοημοσύνη και από την επιχειρηματική ευφυΐα έως το gaming, οι νέοι δρόμοι που ανοίγονται, δημιουργούν ένα σκηνικό ευκαιριών σε πολλαπλά αντικείμενα και εφαρμογές.

Σχεδιαστής εμπειρίας χρήστη (UX)

Η εμπειρία του χρήστη συνδυάζει την καθιέρωση του branding, το σχεδιασμό, τη λειτουργία και τη χρηστικότητα για ιστότοπους, εφαρμογές και άλλες ψηφιακές πλατφόρμες για να κάνει την εμπειρία του χρήστη ευχάριστη και απλή. Είναι ένας βασικός τομέας για διαδικτυακό λιανικό εμπόριο, εκπαίδευση, τραπεζικές και χρηματοοικονομικές και πολλές άλλες ψηφιακές υπηρεσίες.

Αναλυτής δεδομένων

Πλέον είναι πολύ φυσικό να αποθηκεύεται ο τεράστιος αριθμός ψηφιακών πληροφοριών που, η συμπεριφορά τους, οι προτιμήσεις τους, οι οικονομικές συναλλαγές τους και πολλά άλλα. Οι αναλυτές δεδομένων μπορούν να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καταστάσεις και σενάρια παρουσιάζοντας πολύπλοκα δεδομένα με σαφή τρόπο και βοηθώντας όλο και περισσότερους επαγγελματίες να πάρουν σημαντικές αποφάσεις άμεσα και γρήγορα.

Νοσηλευτής Ηλικιωμένων

Μέχρι το 2039, ο αριθμός των ατόμων ηλικίας 75+ θα διπλασιαστεί πράγμα που σημαίνει μια τεράστια ζήτηση για άτομα που εργάζονται στη φροντίδα ηλικιωμένων, η οποία εξελίσσεται και δημιουργεί πολλές νέες ειδικεύσεις και ευκαιρίες σε νοσηλευτές, γιατρούς, διαιτολόγους και ψυχολόγους.

Επιδημιολόγος

Θα υπάρξουν πολλές θέσεις εργασίας στις βιοεπιστήμες στο μέλλον. Οι επιδημιολόγοι ερευνούν τις αιτίες και τις επιπτώσεις των ιών και των ασθενειών σε μια όλο και πιο παγκόσμια κοινωνία – μετά την πρόσφατη πανδημία Covid-19 χρειάζονται περισσότερο από ποτέ.

Γεωπόνοι Ακριβείας

Οι γεωπόνοι είναι ειδικοί στην επιστήμη της διαχείρισης του εδάφους και στοχεύουν στη βελτίωση της καλλιέργειας των καλλιεργειών. Η πρωτοποριακή γεωργική τεχνολογία διαδραματίζει ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στην ανάπτυξη της Γεωργίας χρησιμοποιώντας σύγχρονα μέσα, όπως drones, δορυφορικές συνδέσεις κ.ά. και συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων, π.χ. άρδευση ακριβείας, λίπανση ακριβείας και φυτοπροστασία ακριβείας.

Γραφίστες Δημιουργικού

Από βιντεοπαιχνίδια, κινούμενα σχέδια και εικονική πραγματικότητα έως σχεδιασμό συσκευασίας, σχεδιασμό τοπίου, μόδα και διαφήμιση – ένα ταλέντο για την τέχνη με εφαρμογές και έμφαση στην Τεχνολογία, ανοίγει ένα ευρύ φάσμα καριέρας σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας.

Ειδικοί Visual Effects

Το VFX αντιπροσωπεύει οπτικά εφέ και βασικά είναι όλες οι διαδικασίες που χειρίζονται υπάρχουσες λήψεις ζωντανής δράσης ή δημιουργούν νέες εικόνες από το μηδέν. Όλες οι νέες ταινίες αλλά και τα βιντεοπαιχνίδια στηρίζονται στις σύγχρονες αυτές τεχνολογίες, στις οποίες μπορεί ένας νέος να έχει πρόσβαση από διαφορετικά επιστημονικά πεδία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + twelve =