αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 10 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι, όταν νιώθεις «κολλημένος» σε αρνητικές καταστάσεις

Τα 10 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι, όταν νιώθεις «κολλημένος» σε αρνητικές καταστάσεις

Όλοι έχουμε αισθανθεί «κολλημένοι» σε κάποια στιγμή στην ζωή μας. Σε μια λάθος δουλειά, μια προβληματική επιχείρηση ή μια κακή σχέση. Όποια κι αν είναι η περίσταση, το να μένεις «κολλημένος» δεν σε βοηθά. Και σίγουρα δεν σε κάνει να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου.

Όσο μένεις σε αυτή την κατάσταση, είναι δύσκολο να πας παρακάτω. Τα δεδομένα εδώ είναι ξεκάθαρα: πρέπει να αλλάξεις κάποια πράγματα στην ζωή σου και να διορθώσεις ότι δεν λειτουργεί. Το αμερικανικό inc.com έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα, στην οποία παραθέτει 10 συνηθισμένα «σενάρια», στα οποία μπορεί να νιώσει κάποιος «κολλημένος». Θα δεις και τις λύσεις για το κάθε ένα.

1# Όταν είστε κολλημένοι με τον τρόπο σκέψης σας. Αντιμετωπίστε το ως ένδειξη ότι ήρθε η ώρα να κάνετε μια σημαντική αλλαγή. Η ανάπτυξη και η αλλαγή μπορεί να είναι οδυνηρές, αλλά τίποτα δεν είναι τόσο οδυνηρό όσο το να παραμένετε κολλημένοι.

2# Όταν είστε κολλημένοι στις ικανότητές σας. Δεν είναι ποτέ αργά για να κάνετε update και να αναβαθμίσετε τις γνώσεις και τις δεξιότητές σας. Επενδύστε στον εαυτό σας και αναζητήστε ευκαιρίες ανάπτυξης προσωπικά και επαγγελματικά.

3# Όταν είστε κολλημένοι, με το ότι τα πράγματα θα έπρεπε να είναι ευκολότερα. Όλοι θέλουμε να φτάσουμε εύκολα στην επιτυχία, αν και γνωρίζουμε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Αντί να αναρωτιέστε γιατί τα πράγματα πετυχαινονται με δυσκολία, επικεντρωθείτε στα μαθήματα που μπορείτε να μάθετε κατά μήκος του δρόμου.

4# Όταν είστε κολλημένοι στις πράξεις σας. Ακόμα κι αν έχετε κάνει κάτι λάθος, σκεφτείτε ότι υπάρχει και το ακόμα χειρότερο: Να μείνετε στην αδράνεια. Η αναβλητικότητα και η παθητικότητα δεν λειτουργούν ποτέ. Κάνε ακόμα και μικρές κινήσεις προς τον στόχο σου.

5# Όταν είστε κολλημένοι έξω από τη ζώνη άνεσης σας. Αυτό μάλλον… είναι καλό. Η μεγάλη επιτυχία έρχεται όταν βγαίνουμε έξω από την ζώνη άνεσης μας. Έχετε υπομονή και προσπάθησε να νιώσετε όσο πιο άνετα γίνεται.

6# Όταν στηρίζεστε στους άλλους για την επιτυχία σας. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Το μόνο άτομο που μπορεί να σε οδηγήσει στην επιτυχία είσαι εσύ. Ακόμα κι αν επωφεληθείς από τις δράσεις άλλων, οι βασικές κινήσεις πρέπει να είναι δικές σου. Στηρίξου στις δικές σου δυνάμεις.

7# Όταν είστε κολλημένοι κάνοντας δικαιολογίες. Οι δικαιολογίες δεν αλλάζουν τίποτα. Όταν είστε καλοί στο να λέτε δικαιολογίες, είναι δύσκολο να καταφέρετε οτιδήποτε άλλο. Το 99% των αποτυχιών προέρχονται από ανθρώπους που έχουν τη συνήθεια να λένε δικαιολογίες.

8# Όταν είστε κολλημένοι στο φόβο. Ο φόβος μπορεί να είναι καλός όταν σας κρατάει σε εγρήγορση καθώς περπατάτε μπροστά από ένα δρομάκι το βράδυ ή σας ζητά να ελέγξετε τις κλειδαριές σας πριν από το κρεβάτι. Αλλά μπορεί να είναι καταστροφικό όταν βρίσκεται ανάμεσα σε εσάς και τους στόχους σας.

9# Όταν είστε κολλημένοι σε αυτό που οι άλλοι σκέφτονται για σας. Μην κοιτάτε τι σκέφτονται οι άλλοι για τις επιλογές σας. Εάν συνεχώς προσπαθείτε να αποδείξετε την αξία σας σε κάποιον άλλο, χάνετε τον αγώνα. Η επιτυχία σας δεν έγκειται σε αυτό που οι άλλοι σκέφτονται για σας.

10# Όταν είστε κολλημένοι στο παρελθόν. Είναι αδύνατο να έχεις μια καλή μέρα σήμερα, αν ακόμα σκέφτεσαι και ανησυχείς για το χθες. Ό, τι συναντήσατε ή έχετε βιώσει στο παρελθόν δεν έχει σημασία. Μάθετε από αυτό και συνεχίστε. Είναι μια καινούρια ημέρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 5 =