αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 10 «μυστικά» των εκατομμυριούχων που τους οδήγησαν στον πλούτο

Τα 10 «μυστικά» των εκατομμυριούχων που τους οδήγησαν στον πλούτο

Όσο και αν ο λαός λέει ότι «τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία», υπάρχουν πολλοί που τα απέκτησαν και έγιναν ευτυχισμένοι.

Το να βγάλεις όμως χρήματα και μάλιστα πολλά, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Παρόλα αυτά διαβάστε παρακάτω τα μυστικά που μοιράζονται οι πλούσιοι μεταξύ τους, για το πως κατάφεραν να τα αποκτήσουν.

1. Σταθερότητα στην εργασία

Σε αντίθεση με την δημοφιλή πεποίθηση ότι οι εκατομμυριούχοι απέκτησαν εύκολα χρήματα «εν μια νυκτί», κάποιοι από αυτούς απλά παρέμειναν πολλά χρόνια στην ίδια δουλειά στην οποία αφοσιώθηκαν ολοκληρωτικά, γεγονός που εκτιμάται από τον εργοδότη και ανταμείβεται ανάλογα.

2. Σταθερή αποταμίευση

Η πλειοψηφία των πλούσιων συνταξιούχων άρχισε να κάνει τη μέγιστη αποταμίευση από πολύ μικρή ηλικία, σχεδόν από τα 20 ή 30 τους χρόνια.

3. Αποταμίευση της αύξησης

Μια από τις μεγάλες στιγμές στην καριέρα του καθενός, είναι η μέρα που του ανακοινώνεται η αύξηση. Ενώ θα ήταν τόσο εύκολο να βγουν έξω και να δαπανήσουν αυτά τα επιπλέον χρήματα για ένα νέο σκάφος ή διακοπές, μια συνετή σκέψη είναι να αποταμιεύσουν έστω και το μισό ποσό της αύξησης. Αυτό το ποσό μπορεί να σας δώσει περισσότερα χρήματα αργότερα.

4. Επενδυτές

Οι εκατομμυριούχοι που κατέχουν μετοχές τείνουν να διατηρούν τις επενδύσεις τους για δεκαετίες. Αφήνουν τα μερίσματά τους να επανεπενδύονται με την πάροδο του χρόνου και έτσι συμμετέχουν στην μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της οικονομίας. Αυτό τους κάνει να διαφέρουν από τους «αποταμιευτές».

5. Δεν φοβούνται να ζητήσουν συμβουλές

Οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι δεν είναι επενδυτές που δεν ακούν συμβουλές. Εμπιστεύονται τους ειδικούς στον επενδυτικό και οικονομικό σχεδιασμό.

6. Αποπληρωμή του στεγαστικού

Μια βασική κίνηση ενός πλούσιου και ένα χαρακτηριστικό των πιο ευτυχισμένων συνταξιούχων, είναι να μπορούν να απαλλαχθούν από τα δάνεια από την ηλικία των 65.

7. Η αποχή από «ακριβά» παιχνίδια

Σύμφωνα με τον όμιλο Spectrem, ο οποίος κάνει έρευνες για τις πλουσιότερες οικογένειες, «οι εκατομμυριούχοι τείνουν να είναι συντηρητικοί με τις δαπάνες τους και δεν σπαταλούν συχνά χρήματα σε χλιδάτα αντικείμενα».

8. Καλή πίστωση

Συνήθως τέτοιοι άνθρωποι έχουν καλή πρόσβαση σε δανεισμό π.χ. από τράπεζες. Με ευνοϊκούς όρους. Έτσι μπορούν να χρησιμοποιούσουν τα χρήματα για να επενδύσουν και να αναπτυχθούν περισσότερο.

9. Θέσπιση στόχου

Οι εκατομμυριούχοι έχουν μια σαφή εικόνα του τι θέλουν και λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να φτάσουν τον στόχο τους.

10. Ακίνητη περιουσία

Οι περισσότεροι πλούσιοι αγοράζουν σπίτια που δεν είναι υπερβολικά ακριβά. Τα διατηρούν κατάλληλα ή τα νοικιάζουν με συνέπεια.

Πηγή: Newmoney.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 18 =