αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα 10 επαγγέλματα με τους μεγαλύτερους μισθούς και το λιγότερο άγχος

Τα 10 επαγγέλματα με τους μεγαλύτερους μισθούς και το λιγότερο άγχος

Τo Business Insider συγκέντρωσε στοιχεία για 33 επαγγέλματα στις ΗΠΑ και τα κατέταξε σε λίστα, βάσει των μισθών των εργαζομένων ετησίως σε συνδυασμό με το εργασιακό άγχος.

Σε μια κλίμακα από το 0 έως το 100 υπολογίστηκε η «αντοχή στο στρες» που απαιτείται για κάθε επάγγελμα. Όσο πιο κοντά στο 100 είναι ο συγκεκριμένος δείκτης τόσο πιο «αγχωτικό» θεωρείται το επάγγελμα. Το Fortune Greece συγκέντρωσε τα δέκα επαγγέλματα με υψηλό μισθό και λιγότερο άγχος.

10. Καλλιτεχνικοί διευθυντές

Αντικείμενο επαγγέλματος: Δημιουργία σχεδίων και προσεγγίσεων παρουσίασης για οπτικά μέσα επικοινωνίας, όπως η εκτύπωση, η εκπομπή και η διαφήμιση.

Ετήσιες απολαβές: 104.590 δολάρια

Κλίμακα στρες: 69

9. Οικονομολόγοι

Αντικείμενο επαγγέλματος: Διεξαγωγή έρευνας, εκπόνηση εκθέσεων ή διατύπωση σχεδίων για την αντιμετώπιση οικονομικών προβλημάτων που σχετίζονται με την παραγωγή και τη διανομή αγαθών και υπηρεσιών ή τη νομισματική και δημοσιονομική πολιτική.

Ετήσιες απολαβές: 116.020 δολάρια

Κλίμακα στρες: 64

8. Αστρονόμοι

Αντικείμενο επαγγέλματος: Παρατήρηση, έρευνα και ερμηνεία αστρονομικών φαινομένων για αύξηση των βασικών γνώσεων ή εφαρμογή των πληροφοριών αυτών σε πρακτικά προβλήματα.

Ετήσιες απολαβές: 111.090 δολάρια

Κλίμακα στρες: 62

7. Software developer

Αντικείμενο επαγγέλματος: Ανάπτυξη, δημιουργία και τροποποίηση λογισμικού εφαρμογών υπολογιστή ή εξειδικευμένων βοηθητικών προγραμμάτων.

Ετήσιες απολαβές: 108.080 δολάρια

Κλίμακα στρες: 61

6. Χημικός μηχανικός

Αντικείμενο επαγγέλματος: Σχεδιασμός χημικού εργοστασιακού εξοπλισμού και διαδικασιών για την κατασκευή χημικών και προϊόντων.

Ετήσιες απολαβές: 114.470 δολάρια

Κλίμακα στρες: 61

5. Πολιτικός επιστήμονας

Αντικείμενο επαγγέλματος: Μελέτη, ανάπτυξη και λειτουργία των πολιτκών συστημάτων.

Ετήσιες απολαβές: 115.300 δολάρια

Κλίμακα στρες: 61

4. Φυσικός

Αντικείμενο επαγγέλματος: Διεξαγωγή ερευνών για φυσικά φαινόμενα, ανάπτυξη θεωριών με βάση την παρατήρηση και τα πειράματα και κατάρτιση μεθόδων για την εφαρμογή φυσικών νόμων και θεωριών.

Ετήσιες απολαβές: 125.280 δολάρια

Κλίμακα στρες: 61

3. Γεωγράφος

Αντικείμενο επαγγέλματος: Μελέτη της φύσης και της γήινης επιφάνειας, συσχετίζοντας και ερμηνεύοντας τις αλληλεπιδράσεις φυσικών και πολιτισμικών φαινομένων.

Ετήσιες απολαβές: 80.530 δολάρια

Κλίμακα στρες: 59

2. Μαθηματικός

Αντικείμενο επαγγέλματος: Διεξαγωγή έρευνας σε θεμελιώδη μαθηματικά ή σε εφαρμογή μαθηματικών τεχνικών στην επιστήμη, το management και σε άλλους τομείς.

Ετήσιες απολαβές: 104.870 δολάρια

Κλίμακα στρες: 57

1. Επιστήμονας υλικών

Αντικείμενο επαγγέλματος: Έρευνα και μελέτη των δομών και των χημικών ιδιοτήτων διαφόρων φυσικών και συνθετικών ή σύνθετων υλικών.

Ετήσιες απολαβές: 102.450 δολάρια

Κλίμακα στρες: 53

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − seven =