αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα «φιλέτα» των Νοτίων: Πόσο κοστίζει σήμερα, να αγοράσεις σπίτι σε παραλιακή περιοχή της Αττικής

Τα «φιλέτα» των Νοτίων: Πόσο κοστίζει σήμερα, να αγοράσεις σπίτι σε παραλιακή περιοχή της Αττικής

Μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, παρουσιάζει η γνωστή πλατφόρμα Spitogatos. Σε αυτά, βλέπουμε το πόσο ακριβώς κοστίζει να αγοράσεις ένα σπίτι, σε κάποια παραλιακή περιοχή της Αττικής. Με συγκεκριμένες τιμές ανά τοποθεσία.

Η Βουλιαγμένη κατέχει την πρώτη θέση στις τιμές πώλησης κατοικιών, ενώ τις χαμηλότερες τιμές καταγράφει η κοινότητα Σκάλας Ωρωπού, συγκριτικά με τις υπόλοιπες παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής.

τιμές σε χάρτη αττικής
Για όποιον, ενδιαφέρεται να αγοράσει μια κατοικία στην αθηναϊκή ριβιέρα ή τα παράλια της Αττικής, οι επιλογές είναι πολλές και το εύρος τιμών αρκετά μεγάλο. Τα σημεία με την υψηλότερη μέση τιμή ανά τετραγωνικό, βρίσκονται στα Νότια προάστια της Αθήνας, με κορυφαία τη Βουλιαγμένη (4,672€/τ.μ.), το Κάτω Ελληνικό (4,283€/τ.μ.), τη Γλυφάδα (3,583€/τ.μ.) και τη Βούλα (3,342€/τ.μ.). Την πεντάδα με τις ακριβότερες περιοχές συμπληρώνει το Σούνιο με 3,298€/τ.μ.

Οι υπόλοιπες παραλιακές περιοχές των Νοτίων, αλλά και των Ανατολικών προαστίων της Αθήνας, δεν πέφτουν κάτω από τα δύο χιλιάδες ευρώ ανά τ.μ. Ειδικότερα, τα Νότια προάστια είναι και αυτά που φέρονται να ελκύουν το ενδιαφέρον ξένων υποψήφιων αγοραστών, οι οποίοι δε διστάζουν να προσεγγίσουν πολυτελή ακίνητα στο πλαίσιο απόκτησης της Χρυσής Βίζας.

Φθηνότερες σημειώνονται οι κατοικίες προς πώληση στο υπόλοιπο Αττικής, με πιο προσιτές τις τιμές στις περιοχές της κοινότητας Σκάλας Ωρωπού (1,224€/τ.μ.), στη Νέα Πέραμο (1,263€/τ.μ.) και την Κ. Νέων Παλατίων (1,354€/τ.μ.). Ακολουθεί η Αρτέμιδα (Λούτσα) με 1,396€/τ.μ. και η Βραυρώνα με 1,532€/τ.μ.

πίνακας με τιμές

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 8 =