αρχικηVIRALΤα φθηνότερα εστιατόρια Michelin του κόσμου. Και ένα ελληνικό ανάμεσα τους

Τα φθηνότερα εστιατόρια Michelin του κόσμου. Και ένα ελληνικό ανάμεσα τους

Είναι η πιο προβεβλημένη και αναγνωρίσιμη διάκριση για ένα εστιατόριο στον κόσμο. Να πάρει ένα ή περισσότερα αστέρια Michelin. Και συνήθως αυτά τα εστιατόρια είναι πολύ ακριβά. Αλλά όχι πάντα.

Η ταξιδιωτική ιστοσελίδα traveloka.com, έφτιαξε μια λίστα με τα 50 οικονομικότερα εστιατόρια στον κόσμο, που έχουν μπει στο οδηγό της Michelin. Η λίστα ταξινομεί τα εστιατόρια από το φθηνότερο στο ακριβότερο a la carte μενού και οι τιμές ξεκινούν από λιγότερα από 2 ευρώ και φτάνουν τα 100 ευρώ.

Το φθηνότερο εστιατόριο με αστέρι Michelin του κόσμου είναι το Liao Fan Hong Kong, με το κύριο πιάτο να κάνει μόλις 1,8 ευρώ. Πρόκειται για μια φημισμένη καντίνα που βρίσκεται στο Ούτραμ της Σιγκαπούρης.

Όμως μέσα στην λίστα είναι και ένα ελληνικό εστιατόριο! Είναι το Premiere (θέση 35η) που μας υποδέχεται στο ξενοδοχείο Intercontinental της Αθήνας, με το a la carte μενού περίπου στα 34 ευρώ. Έχει θέα στην Ακρόπολη, σερβίρει κυρίως πιάτα με έντονες επιρροές από τη γαλλική κουζίνα, ενώ διαθέτει και μία πολύ μεγάλη λίστα κρασιών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 4 =