αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τα τρία πράγματα που πρέπει να κάνουν οι νέοι επιχειρηματίες»: Ο ιδρυτής της Google εξηγεί

«Τα τρία πράγματα που πρέπει να κάνουν οι νέοι επιχειρηματίες»: Ο ιδρυτής της Google εξηγεί

Ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που επένδυσε στο ίντερνετ, για να δημιουργήσει κάτι μεγάλο. Μη ξεχνάτε ότι το 1998, τα τεχνολογικά δεδομένα ήταν διαφορετικά. Τότε ίδρυσε την Google ο Larry Page. Mαζί με τον άλλο συνιδρυτή Sergey Brin, κατάφεραν… να δουν στο μέλλον.

Κατάφερα να δουν, ότι οι άνθρωποι θα φτάσουν να ψάχνουν τις πληροφορίες που θέλουν, με ένα κλικ, στο ίντερνετ. Στη συνέχεια η Google εξελίχτηκε σε έναν τεχνολογικό κολοσσό, και κυριαρχεί μέχρι και τώρα. Σήμερα ο Larry Page είναι 43 χρονών (κάντε τον υπολογισμό να δείτε πόσο ήταν όταν έφτιαξε την Google). Κατέχει τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Alphabet, του ομίλου δηλαδή στον οποίο είναι κομμάτι η Google.

Μετά από όλη αυτή την εμπειρία, έχει να πει 3 πράγματα στους νέους επιχειρηματίες. Τρία πράγματα που ίσως εφάρμοσε και ο ίδιος, και κατάφερε να φτάσει στην απόλυτη επιτυχία.

Go Big or Go Home: Πολλές φορές ο Larry Page έχει αναφερθεί στο θέμα των μεγάλων ονείρων. Αντί οι νέοι επιχειρηματίες να βάζουν μικρούς εύκολους στόχους, ο ίδιος προτείνει το ακριβώς αντίθετο. Να βάζουν ως στόχο το μεγαλύτερο όνειρο τους. Άλλωστε, όπως λέει ο ανταγωνισμός στην κορυφή… είναι λιγότερος. Αυτή ήταν η φιλοσοφία της Google όλα αυτά τα χρόνια.

Η καινοτομία δεν αρκεί: Σε συνέντευξη του ο Mr Google, έχει πει ότι η εφευρετικότητα και η καινοτομία δεν είναι αρκετές, για να φτάσεις στην επιχειρηματική επιτυχία. Αυτό που επίσης χρειάζεται, είναι ένα σοβαρό business plan. Έτσι ώστε το προϊόν να μπορέσει να σταθεί στην αγορά.

Εστιάστε στο μέλλον: Για έναν επιχειρηματία που θέλει να έχει μια επιτυχία διαρκείας, ο Page προτείνει να εστιάσει στο μέλλον. Με καλές ιδέες και στόχους, μπορεί κάποιος να γίνει διαμορφωτής της αγοράς. Χρειάζεται μια σκέψη προς τα εμπρός, όπως λέει ο ίδιος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 15 =