αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα τεχνικά χαρακτηριστικά των αναμενόμενων premium κινητών της Nokia

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των αναμενόμενων premium κινητών της Nokia

Αφού είδαμε τις mid-range συσκευές Nokia στο πρόσφατο Mobile World Congress, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις φημολογούμενες high-end συσκευές της εταιρείας.

Αυτές οι συσκευές, προσωρινά γνωστές με τις ονομασίες Nokia 7 και Nokia 8, αναμένεται να εξοπλίζονται με τον ακόμη ανεπίσημο Snapdragon 660, ο οποίος θα αποτελεί τον διάδοχο του σημερινού Snapdragon 653, ενώ θα διαθέτουν και μεταλλική unibody κατασκευή. Επιπρόσθετα, το Nokia 8 αναμένεται να διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη και ανάλυση QHD ενώ το μικρότερο Nokia 7 θα προσφέρει ανάλυση 1080p.

Ο Snapdragon 660 είναι έως τώρα γνωστός σαν διαρροή με την ονομασία MSM8976 Plus. Υποτίθεται ότι θα διαθέτει οκτώ πυρήνες εκ των οποίων τέσσερις χρονισμένους στα 2,2GHz και τους υπόλοιπους χρονισμένους στα 1,9GHz.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Nokia Power User, τα Nokia 7 και Nokia 8 θα έχουν εξαιρετικά λεπτά περιθώρια οθόνης ενώ θα διαθέτουν και διαφορετικά camera modules και με σαφώς μεγαλύτερης ανάλυσης αισθητήρες σε σχέση με τα Nokia 3, 5 και 6. Ενδέχεται στο Nokia 8 να χρησιμοποιηθεί και κάμερα με οπτικά μέρη της Carl Zeiss. Επιπλέον, τα δύο επερχόμενα smartphones θα διαθέτουν σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων και ικανότητα ταχείας φόρτισης.

Από τα παραπάνω μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι η HMD ετοιμάζει και άλλη μία συσκευή, σε επίπεδο ναυαρχίδας αυτή τη φορά, η οποία όπως έχει γίνει γνωστό και από άλλες διαρροές θα διαθέτει τον πλέον ισχυρό επεξεργαστή της αγοράς, αυτή τη στιγμή, τον Snapdragon 835. Ενδεχομένως τα Nokia 3, 5 και 6 να αποτέλεσαν τις προσιτές προτάσεις της εταιρείας, ενώ τα Nokia 7, 8 και 9 να αποτελούν τις προτάσεις υψηλότερων επιδόσεων.

Όπως σημειώνει το Pestaola.gr, σε κάθε περίπτωση παραμένει ασαφές πότε θα λανσαριστούν εμπορικά οι εν λόγω συσκευές. Μία φήμη πάντως τοποθετεί τουλάχιστον την παρουσίασή τους τον Μάιο ή τον Ιούνιο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 5 =