αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα στοιχεία της Google αποκαλύπτουν: Πόσο μειώθηκαν οι μετακινήσεις στην Ελλάδα

Τα στοιχεία της Google αποκαλύπτουν: Πόσο μειώθηκαν οι μετακινήσεις στην Ελλάδα

Μεγάλη συζήτηση γίνεται και στην χώρα μας, για το κατά πόσο οι πολίτες ακολουθούν τους κανόνες του Lockdown. Η απάντηση έρχεται από… μια γνωστή τεχνολογική εταιρία. H Google δημοσίευσε δεδομένα από 131 χώρες που που συγκρίνουν την κίνηση που υπήρχε σε μετρό, τρένα, σταθμούς λεωφορείων, παντοπωλεία, καταστήματα, πάρκα και χώρους εργασίας πριν και μετά τα περιοριστικά μέτρα λόγω του ιού.

Η σύγκριση των στοιχείων από τις 16 έως τις 29 Μαρτίου, όταν πολλές κυβερνήσεις έδωσαν εντολή για περιοριστικά μέτρα και από τις 3 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου, όταν όλα ακόμα κινούνταν κανονικά  είναι ενδεικτική.

Μπορείτε να δείτε εδώ ότι στην Ελλάδα, οι επισκέψεις στα μαγαζιά και τους χώρους αναψυχής μειώθηκε κατά 80%, στα παντοπωλεία και φαρμακεία κατά 41% και στους υπαίθριους χώρους κατά 55%. Ενώ στα ΜΜΜ υπήρξε μεγάλη μείωση 76%.

Στην Ιταλία, οι επισκέψεις σε καταστήματα και χώρους αναψυχής όπως εστιατόρια και θέατρα έκαναν βουτιά κατά 94% ενώ η προσέλευση στους χώρους εργασίας μειώθηκε κατά 63%.

H Google συγκέντρωσε τα δεδομένα από δισεκατομμύρια χρήστες που ενεργοποίησαν τη λειτουργία «Υπηρεσίες τοποθεσίας» στις συσκευές τους. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαθέσιμη δημόσια βάση δεδομένων, ένας “Μεγάλος Αδελφός” για τις αρχές που μπορούν να να δουν κατά πόσο οι πολίτες συμμορφώνονται με τις οδηγίες για παραμονή στο σπίτι.

Η εταιρεία δήλωσε ότι υιοθέτησε τεχνικά μέτρα για να διασφαλίσει ότι δεν θα μπορούσε να αναγνωριστεί κανένας από τους χρήστες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 1 =