αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα στελέχη της Tesla πήγαν στο υπ. Περιβάλλοντος- Τι συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση

Τα στελέχη της Tesla πήγαν στο υπ. Περιβάλλοντος- Τι συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση

Και ξαφνικά, προέκυψε ενδιαφέρον της Tesla για να επενδύσει σε ελληνικά νησιά, στο κομμάτι της ενέργειας. Όπως είχαμε γράψει από το μεσημέρι, στελέχη του αμερικανικού κολοσσού θα ερχόντουσαν σήμερα στην Ελλάδα για να γίνουν πιο αναλυτικές συζητήσεις.

Η συνάντηση έγινε τελικά με τον υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη. Τι συζητήθηκε εκεί: Έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη στρατηγική απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα των νησιών της χώρας και κυρίως όσων δεν διασυνδεθούν τα επόμενα χρόνια με το ηπειρωτικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι ένα ενδιαφέρον project που θα μπορούσε να εξεταστεί αφορά σε ένα μεσαίου μεγέθους νησί, απομακρυσμένο από το διασυνδεδεμένο σύστημα, όπως η Λήμνος.

Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ, στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα προβλέπεται σταδιακή εγκατάλειψη των μονάδων καύσης πετρελαίου και στροφή προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Πλην όμως ο χαρακτήρας της φωτοβολταϊκής ή αιολικής παραγωγής δημιουργεί σημαντικές ανάγκες αποθήκευσης ενέργειας και αξιοποίησης σύγχρονων τεχνολογιών διαχείρισης δικτύων.

Τονίζεται ακόμη ότι όπως προέκυψε από τη συνάντηση, η πρόοδος της τεχνολογίας έχει περιορίσει σημαντικά το κόστος αποθήκευσης ενέργειας. Γεγονός που σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους παραγωγής που επιτεύχθηκε το τελευταίο διάστημα μέσω των διαγωνισμών για νέες επενδύσεις ΑΠΕ στην Ελλάδα, καθιστά τη στροφή των νησιών προς τις ΑΠΕ, εκτός από περιβαλλοντικά χρήσιμη και οικονομικά συμφέρουσα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + one =