αρχικηVIRALΤα στέκια του socializing: 5 cafe στην Αθήνα ιδανικά για να πας μόνος. Και ίσως δεν φύγεις μόνος

Τα στέκια του socializing: 5 cafe στην Αθήνα ιδανικά για να πας μόνος. Και ίσως δεν φύγεις μόνος

Είναι μια σκέψη που έχουν πολλοί, αλλά λίγοι την κάνουν πράξη: Να βγουν μόνοι στην πόλη, για καφέ ή ποτό. Αλλά ας πούμε ότι το παίρνεις απόφαση και είσαι έτοιμος να κάνεις την «μεγάλη έξοδο». Υπάρχει ένα ερώτημα που έρχεται αμέσως μετά: Σε ποια μαγαζιά αξίζει να πας; Το in2life έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα. Είναι 5 καφέ στο κέντρο της Αθήνας, ιδανικά για socializing. Εκεί που μπορείς να πας εύκολα μόνος. Και ίσως δεν φύγεις μόνος.

TAF

Το TAF παραμένει σταθερά από τις πιο δημοφιλείς γωνιές στο κέντρο για καφέ. Φταίει η αίσθηση χαλαρότητας, που κάνει τον χρόνο να κυλάει λίγο πιο αργά, και αν μη τι άλλο αυτό είναι απαραίτητο συστατικό για έναν καλό καφέ στην Ελλάδα. Έπειτα φταίει η πανέμορφη αυλή του, που έχεις και την άπλα σου, έχεις όμως και πολύ κόσμο, δε νιώθεις ποτέ μόνος. Κερασάκι στην τούρτα ότι το TAF είναι και σούπερ δημοφιλής προορισμός για τουρίστες, συνεπώς το να πιάσεις κουβέντα για οποιοδήποτε θέμα είναι παιχνιδάκι.

Βooze

Τώρα αναρωτιέσαι: Το Booze; Το ίδιο Booze που τα βράδια μαζεύει εναλλακτικούς και μοναχικούς και παίζει τέρμα μουσικές από ντίσκο μέχρι Smashing Pumpkins; Ναι, θα σου πούμε, επειδή το Booze… δεν ανοίγει μόνο βράδυ. Για την ακρίβεια, το πρωινό Booze είναι ένα εντελώς άλλο μαγαζί, με κόσμο να αράζει και να πίνει τον καφέ του νωχελικά, ίσως με ένα λάπτοπ ανοιχτό μπροστά του, και κόσμο να παίζει σκάκι. Αν παίζεις σκάκι, δεν χρειάζεσαι κάτι έξτρα για να βρεις παρέα. Τώρα που το σκεφτόμαστε, το σκάκι στα πρώτα ραντεβού ίσως να είναι πολύ καλή ιδέα. Να ξέρεις με τι έχεις να κάνεις, βρε παιδί μου.

Rabbithole

Προσοχή: Η παρακάτω παράγραφος περιέχει μόνο αναφορές στην Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων. Εμείς προειδοποιήσαμε.
Η αγαπημένη μας κουνελότρυπα. Η καλύτερη κουνελότρυπα. Κι εμείς, ως σύγχρονες, αθηναϊκές Αλίκες και Αλίκοι, χρειαζόμαστε ένα μέρος για να πάρουμε μια ανάσα από όλες τις μεταφορικές Κόκκινες Βασίλισσες της καθημερινής μας ζωής. Και ευτυχώς που υπάρχει στην στοά της Λέκκα αυτό το μαγαζί, που ό,τι βγαίνει από την μπάρα του (καφεϊνούχο ή αλκοολούχο) έχει ένα μεγάλο ταμπελάκι ‘ΠΙΕΣ ΜΕ’ πάνω. Το πίνουμε κι εμείς, και αντί να γιγαντωθεί το σώμα μας, γιγαντώνεται η όρεξή μας για μπίρι-μπίρι, το οποίο θα βρούμε παντού τριγύρω, και μάλιστα σε πολύ ποιοτική μορφή· το Rabbithole είναι απ’ τα μαγαζιά που μαζεύουν ωραίο κόσμο για μπίρι-μπίρι. Και ενίοτε τους καλύτερους Τρελούς Καπελάδες. Και πάντα με σούπερ μουσικό χαλί.

Λόλα

Γεμίζει από νωρίς, αλλά μην φοβάσαι—θα βρεθεί και για εσένα γωνιά. Όλοι οι καλοί χωράνε στην Λόλα, που δεν χάνει ποτέ την κεφάτη της διάθεση και απλώνει τραπεζάκια στον πεζόδρομο για να χωρέσουμε ακόμα περισσότεροι. Εδώ τα πράγματα, σε αντίθεση με άλλα καφέ, κινούνται πιο γρήγορα. Πιο στο πόδι. Και στο πόδι επίσης μπορείς να πας δίπλα, στο Λόλα Άλλο, για ένα νόστιμο σαντουιτσάκι ή μια μπρουσκέτα. Και τώρα προσπαθούμε να σκεφτούμε σε ποιο πλαίσιο θα ήταν αποδεκτή ατάκα το ‘Κεράσω μπρουσκετάκι;’ Εμείς θα πέφταμε. Αλλά εμείς είμαστε και κοιλιόδουλοι.

six d.o.g.s

Από τους αγαπημένους μας κήπους στο κέντρο. Ή και εκτός κέντρου, βασικά, ο κήπος του six d.o.g.s. ξεπερνά τα διάφορα χωροταξικά και απλώνει την γοητεία του κατά μήκος όλης της Αθήνας. Και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θα τον βρεις α) πάντα γεμάτο, και β) πάντα γεμάτο με καινούριο κόσμο. Και όπου υπάρχει καινούριος κόσμος, υπάρχει και όρεξη για κουβέντα, για αλληλεπίδραση. Για κάτι. Ό,τι κι αν είναι αυτό το κάτι. Το six d.o.g.s. έχει την φήμη μαγαζιού που μαζεύει αλτερνο-κόσμο, από την άλλη όμως είναι και σούπερ δημοφιλές. Κάπως έτσι δες και τον κόσμο που θα γνωρίσεις εκεί: αρκετά ψαγμένο για να σου γαργαλήσει τον εγκέφαλο, αλλά και με αρκετές κοινωνικές δεξιότητες για να μην μείνετε στο κοίταγμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five − three =