αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα σούπερ μάρκετ της Amazon χωρίς ταμεία έρχονται στην Ευρώπη

Τα σούπερ μάρκετ της Amazon χωρίς ταμεία έρχονται στην Ευρώπη

Πριν μερικούς μήνες όλοι μίλαγαν για τα σούπερ μάρκετ Amazon Go. Είναι τα καταστήματα που δημιούργησε η Amazon και μοιάζουν βγαλμένα… από το μέλλον. Αφού δεν διαθέτουν ταμεία. Ένα τέτοιο κατάστημα είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες για να ανιχνεύσει ποια αντικείμενα παίρνουν οι πελάτες από τα ράφια χρεώνοντας το σχετικό ποσό στο λογαριασμό Amazon του κάθε πελάτη εάν δεν τα επιστρέψει στα ράφια. Τόσο απλά.

Τώρα φαίνεται ότι αυτό το concept ετοιμάζεται να έρθει και στην Ευρώπη. Τις τελευταίες ημέρες πολλά είναι τα δημοσιεύματα σε ξένα media, όπως για παράδειγμα στο TechCrunch, που λένε ότι η Amazon έχει ήδη βρει τους κατάλληλους χώρους στην Ευρώπη, για να ανοίξει τέτοια σούπερ μάρκετ. Ακόμα τίποτα δεν θεωρείται σίγουρο, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αρχή αναμένεται να γίνει από το Λονδίνο.

Ο μεγάλος στόχος της Amazon είναι να υπάρχουν 3.000 «έξυπνα» σούπερ μάρκετ ως το 2021.

Υπενθυμίζεται ότι η Amazon έχει ρίξει το βλέμμα της στο πεδίο των σούπερ μάρκετ γενικότερα. Μην ξεχνάμε ότι ο τεχνολογικός γίγαντας έχει εξαγοράσει και την Whole Foods. Και μένει να δούμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 1 =