αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα ρομπότ ενημερώνουν τους επιβάτες στο Ελ. Βενιζέλος

Τα ρομπότ ενημερώνουν τους επιβάτες στο Ελ. Βενιζέλος

Νέα εφαρμογή για τα ρομπότ Pepper ανέπτυξε η Mobile Technology, αυτή τη φορά για την ενημέρωση του επιβατικού κοινού ως προς τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό που πρέπει να τηρούνται εντός του αεροδρομίου και κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, με το μήνυμα “Προτεραιότητά μας η υγεία σας” το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας επιστράτευσε τα δημοφιλή ρομπότ, Pepper, που ήδη είχε στη διάθεσή του για να ενημερώνουν (σε Ελληνικά και Αγγλικά) με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο τους ταξιδιώτες, οι οποίοι άρχισαν πάλι σταδιακά να επιστρέφουν από τις 15 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση:

  • H πρώτη εφαρμογή σχεδιάστηκε για τους Κινέζους επιβάτες στη μητρική τους γλώσσα, αναδεικνύοντας το «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε ένα από τα πρώτα «china-ready» αεροδρόμια της Ευρώπης.
  • Η δεύτερη εφαρμογή σχεδιάστηκε για να εξυπηρετεί ελληνόφωνους και αγγλόφωνους επιβάτες που θέλουν να ενημερωθούν για τον καιρό, τις πτήσεις κ.α.

Επιπρόσθετα, τους διασκεδάζει με κουίζ πολλαπλών απαντήσεων για τον Παρθενώνα, καθώς και με παιχνίδι εκπαιδευτικού περιεχομένου, ενώ παράλληλα διεξάγει σύντομη έρευνα ικανοποίησης κοινού.

Πλέον, στο νέο ξεκίνημα του αεροπορικού ταξιδιού, οι Pepper του αεροδρομίου συνεχίζουν να δίνουν τη δική τους νότα στην ενημέρωση, την ψυχαγωγία και την τεχνολογική καινοτομία.

Η Mobile Technology -ως πιστοποιημένος συνεργάτης της κατασκευάστριας εταιρείας SoftBank Robotics- έχει αναλάβει το σχεδιασμό και των τριών ενεργών εφαρμογών με τις οποίες λειτουργούν τα ρομπότ του ΔΑΑ από το 2018 μέχρι σήμερα, σύμφωνα πάντα με τις προδιαγραφές του αεροδρομίου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × two =