αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα πράγματα που αξίζει να αγοράσεις μεταχειρισμένα, για να εξοικονομήσεις χρήματα

Τα πράγματα που αξίζει να αγοράσεις μεταχειρισμένα, για να εξοικονομήσεις χρήματα

Κι όμως, εκτός από αυτοκίνητο, υπάρχουν κι άλλα πράγματα που αξίζει να αγοράσεις μεταχειρισμένα, ειδικότερα δε στους οικονομικά χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Ιδού λοιπόν πέντε κατηγορίες αντικειμένων στα οποία αξίζει, κυριολεκτικά, να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία.

Όργανα γυμναστικής

Σκέφτεσαι να φτιάξεις ένα μικρό, χρηστικό γυμναστήριο στο σπίτι; Αν ναι, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ξοδέψεις μια περιουσία αγοράζοντας ολοκαίνουργια βαράκια, kettlebells, πάγκο και μπάρες -δουλίτσα θα κάνεις και με τα μεταχειρισμένα, τα οποία, μάλιστα, με λίγο ψάξιμο στο διαδίκτυο ή στις μικρές αγγελίες, δεν αποκλείεται να τα βρεις «κοψοχρονιά».

Αν πάλι χρειάζεσαι κάποιο πιο εξειδικευμένο όργανο -όπως, για παράδειγμα, διάδρομο για τρέξίμο ή στατικό ποδήλατο- τότε μια βόλτα από τα γυμναστήρια της περιοχής σου ίσως και να σου δώσει τη λύση. Δεν αποκλείεται κάποια από αυτές τις επιχειρήσεις να έχει προγραμματίσει κάποια ανακαίνιση ή ανανέωση του εξοπλισμού της και, ως εκ τούτου, να πουλά τον παλιό εξοπλισμό όσο-όσο.

Έπιπλα γραφείου

Χρειάζεσαι να εξοπλίσεις το χώρο του γραφείου σου στο σπίτι ή εκείνον την επιχείρησής σου με έπιπλα; Αντί να χρυσοπληρώσεις καινούργιες καρέκλες, τραπέζια, ντουλάπες, συρταριέρες κοκ, αφιέρωσε χρόνο για να βρεις παλιά, μεταχειρισμένα κομμάτια σε καλή κατάσταση. Με τον αριθμό των εταιρειών που έχουν βάλει λουκέτο μέσα στα τελευταία χρόνια ελέω κρίσης να έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ, κάτι μας λέει ότι, τελικά, δε θα δυσκολευτείς να βρεις ακριβώς αυτό που ζητάς σχεδόν τζάμπα.

Ρούχα

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι τάσεις στην αντρική μόδα δεν αλλάζουν τόσο συχνά όσο στη γυναικεία, το να αρχίσεις να επενδύεις σε μεταχειρισμένα κομμάτια για να εμπλουτίσεις την γκαρνταρόμπα σου ίσως και να μην είναι τόσο κακή ως ιδέα -πολύ δε περισσότερο αν μιλάμε για κομμάτια που, από τη μια ο προηγούμενος ιδιοκτήτης τους δεν τα είχε φορέσει πολλές φορές και από την άλλη, για να τα αποκτήσεις καινούργια, θα πρέπει να πληρώσεις μια μικρή περιουσία. Ακριβώς όπως θα ισχυε, για παράδειγμα, στην περίπτωση ενός tuxedo.

Ποδήλατα

Όπως ακριβώς ισχύει και για τα αυτοκίνητα, έτσι και τα ποδήλατα χάνουν ένα σημαντικό κομμάτι της αξίας τους τη στιγμή που τα αγοράζεις. Ωστόσο -και σε αντίθεση με οποιοδήποτε αυτοκίνητο- ένα ποδήλατο μπορεί να εξελιχθεί, με σχετικά μικρό κόστος, σε αχώριστο σύντροφό σου για δεκαετίες. Βασική προϋπόθεση, φυσικά, να το προσέχεις και να αντικαθιστάς εγκαίρως κάθε εξάρτημα που έχει φθαρεί.

Βιβλία

Αναρωτιέσαι γιατί να επιλέξεις να αγοράσεις τον τίτλο που σε ενδιαφέρει σε μεταχειρισμένο αντίτυπο; Πολύ απλά γιατί τα βιβλία που πωλούνται «δεύτερο χέρι» είθισται να έχουν τη μισή (και κάτω) τιμή σε σχέση με τα καινούργια. Το μόνο πράγμα που πρέπει να σε απασχολεί και να λαμβάνεις υπόψη όποτε αγοράζεις κάποιο μεταχειρισμένο αντίτυπο είναι αν οι χαρακτήρες που είναι τυπωμένοι στις σελίδες του δεν έχουν ξεθωριάσει στο πέρασμα του χρόνου και εξακολουθούν να διακρίνονται εύκολα καθώς διαβάζεις. Από εκεί και πέρα, μεταχειρισμένα βιβλία σε (εγγυημένα) εξαιρετική κατάσταση και για όλα τα θέματα και ενδιαφέροντα μπορείς να βρεις σε sites όπως το Amazon και το Thrift Books, καθώς επίσης και στα παλαιοβιβλιοπωλεία που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη τη χώρα. Και πάλι, μια σύντομη έρευνα στο διαδίκτυο θα σου ανοίξει τα μάτια…

Πηγή: askmen.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five − 3 =