αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα πολυσυζητημένα Airpods της Apple καθυστερούν να κυκλοφορήσουν- Ποιοι είναι οι λόγοι

Τα πολυσυζητημένα Airpods της Apple καθυστερούν να κυκλοφορήσουν- Ποιοι είναι οι λόγοι

Η Apple ανακοίνωσε, μαζί με τα iPhone 7, τον περασμένο Σεπτέμβριο, και τα ασύρματα ακουστικά που θα το συνοδεύουν, τα AirPods, τα οποία και θα αποτελούσαν ένα σημαντικό μέσο στη προσπάθεια να περάσει σε μια νέα πιο … ασύρματη εποχή. Άλλωστε, με την απόφαση της εταιρείας να εγκαταλείψει τη θύρα ακουστικών των 3,5 χιλιοστών, τα AirPods φάνηκαν ως η κατάλληλη εναλλακτική λύση στα ενσύρματα ακουστικά.

Αν και η αρχική τους διάθεση ήταν προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο, τα AirPods δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη στην αγορά. Παράλληλα, πριν από περίπου έξι εβδομάδες, εκπρόσωπος της Apple σχολίασε την καθυστέρηση αυτή σε πολύ γενικό ύφος αναφέροντας συγκεκριμένα: «Η αρχική ανταπόκριση απέναντι στα AirPods είναι απίστευτη. Δε θέλουμε να διαθέσουμε ένα προϊόν το οποίο δεν είναι ακόμη πλήρως έτοιμο και θα χρειαστούμε λίγο περισσότερο χρόνο μέχρι να είναι διαθέσιμα τα AirPods για το ευρύ κοινό».

Τι ήταν αυτό που ανάγκασε την Apple να καθυστερήσει τόσο τη διάθεση των ακουστικών; Ορισμένες εξηγήσεις σε αυτή τη πολύμηνη καθυστέρηση επιχειρεί να δώσει ένα άρθρο της Wall Street Journal, η οποία επισημαίνει ότι τεχνικοί λόγοι είναι η αιτία των καθυστερήσεων.

Η εφημερίδα αναφέρει συγκεκριμένα επικαλούμενη άτομο προσκείμενο στην Apple: «Στις πιο πολλές περιπτώσεις ασύρματων ακουστικών, μόνο το ένα εκ των δυο λαμβάνει το σήμα μέσω της ασύρματης τεχνολογίας Bluetooth. Έπειτα, μεταβιβάζει αυτό το σήμα στο άλλο ακουστικό. Η Apple αναφέρει ότι κάθε ακουστικό AirPod λαμβάνει ξεχωριστά σήματα από το iPhone, το Mac ή οποιαδήποτε άλλη Apple συσκευή. Όμως, η εταιρεία θα πρέπει να διασφαλίσει ότι κάθε ακουστικό λαμβάνει τον ήχο την ίδια στιγμή. Επιπλέον, η Apple καλείται να λύσει και το πρόβλημα του τι θα συμβεί αν ο χρήστης χάσει ένα ηχείο ή τελειώσει η μπαταρία».

Άλλες πληροφορίες θέλουν την καθυστέρηση να εντοπίζεται στην προσπάθεια βελτίωσης του τρόπου μεταφοράς της φωνής του χρήστη μέσω του ενσωματωμένου μικροφώνου, ώστε να μεταφέρεται ο ελάχιστον δυνατός θόρυβος του περιβάλλοντος κάθε φορά.

Ξένα μέσα μεταδίδουν πάντως, ότι η διάθεση του θα αρχίσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Πηγή: Digitallife.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + sixteen =