αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα πειράματα, οι αποτυχίες και οι μεγάλες επιτυχίες: Ο Jeff Bezos εξηγεί γιατί πρέπει να παίρνεις μεγάλα ρίσκα

Τα πειράματα, οι αποτυχίες και οι μεγάλες επιτυχίες: Ο Jeff Bezos εξηγεί γιατί πρέπει να παίρνεις μεγάλα ρίσκα

Είναι δεδομένο ότι του αρέσουν οι τολμηρές επιλογές. Πριν από πολλά χρόνια, άφησε την καλοπληρωμένη δουλειά του στην Wall Street για να ξεκινήσει μια ιντερνετική πλατφόρμα που θα πουλά βιβλία. Σε μια εποχή όπου το ίντερνετ ήταν σε πολύ πιο αρχικό στάδιο, και social media φυσικά δεν υπήρχαν. Εκείνος ο άνθρωπος λεγόταν Jeff Bezos. Και η πλατφόρμα του ήταν η Amazon. Ναι, ο σημερινός κολοσσός.

Αλλά πως μπορείς να παίρνεις μεγάλα ρίσκα; Ο Jeff Bezos εξηγεί την δική του οπτική. «Εάν πρόκειται να κάνετε τολμηρά στοιχήματα, αυτά θα είναι πειράματα», τονίζει.

Και συμπληρώνει: «Αν είναι πειράματα, δεν ξέρετε εάν πρόκειται πραγματικά να δουλέψουν σε βάθος χρόνου. Τα πειράματα είναι από τη φύση τους επιρρεπή στην αποτυχία. Αλλά μερικές μεγάλες επιτυχίες αντισταθμίζουν δεκάδες πράγματα που δεν δούλεψαν». Είναι δηλώσεις του Bezos, λίγο μετά την εξαγορά της Whole Foods από την Amazon, το περασμένο καλοκαίρι.

Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος μάλλον έχει δίκιο. Ειδικά αν θέλεις να δημιουργήσεις μια καινοτομία ή σπάσεις κανόνες στην αγορά, πρέπει να πάρεις μεγάλα ρίσκα. Ακόμα κι αν οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σου. Μπορεί με αυτό τον τρόπο να μην έρχονται επιτυχίες κάθε ημέρα. Αλλά οι επιτυχίες που θα έρθουν θα είναι σίγουρα μεγαλειώδεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − nine =