αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τα παραμύθια μας διδάσκουν ότι μπορούμε να νικήσουμε τους γίγαντες που μας δυναστεύουν»: Μερικά λόγια του Ευγένιου Τριβιζά για το 2023

«Τα παραμύθια μας διδάσκουν ότι μπορούμε να νικήσουμε τους γίγαντες που μας δυναστεύουν»: Μερικά λόγια του Ευγένιου Τριβιζά για το 2023

Η αισιοδοξία «επιβάλλεται» για το 2023, τονίζει ο Ευγένιος Τριβιζάς, με αφορμή την έλευση του νέου έτους.

Όσο πιο σκληρή είναι η πραγματικότητα, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη για αισιοδοξία, υπογράμμισε ο συγγραφέας και εγκληματολόγος, συμπληρώνοντας πως χρειαζόμαστε «αθρόες δόσεις» για να αντέξουμε τον νέο χρόνο.

Ερωτηθείς εάν επιτρέπεται η αισιοδοξία το 2023, ο κ. Τριβιζάς απάντησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Όχι μόνο επιτρέπεται. Επιβάλλεται. Η αισιοδοξία δεν έχει ιδιαίτερη χρησιμότητα όταν όλα βαίνουν καλώς. Μας είναι όμως απαραίτητη σε χαλεπούς καιρούς, ούτως ώστε να μη μας πτοούν οι δυσοίωνες προβλέψεις και να μη μας παραλύουν οι επερχόμενες αντιξοότητες. Όσο πιο σκληρή η πραγματικότητα, τόσο μεγαλύτερη η ανάγκη για αισιοδοξία».

Αν κάτι μας διδάσκουν τα παραμύθια, επεσήμανε, αυτό είναι ότι «μπορούμε να νικήσουμε τους δράκους που μας απειλούν και τους γίγαντες που μας δυναστεύουν».

Όσο για το τι μπορούμε να αφηγηθούμε στη νέα γενιά, σημείωσε πως ό,τι κι αν είναι αυτό, δύσκολα θα εισακουστούμε. «Προτιμότερο να αφουγκραστούμε προσεχτικά τι έχει να μας αφηγηθεί εκείνη και να το πάρουμε στα σοβαρά», συμπλήρωσε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − four =