αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τα λάθη το κάνουν πιο ενδιαφέρον»: Μια παραδοχή από τον δισεκατομμυριούχο Warren Buffett

«Τα λάθη το κάνουν πιο ενδιαφέρον»: Μια παραδοχή από τον δισεκατομμυριούχο Warren Buffett

Για τον Warren Buffett έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Είναι ένας από τους κορυφαίους επενδυτές στον κόσμο. Τις περισσότερες φορές κερδίζει, παρά χάνει. Κι όμως, οδεύοντας προς τα 90 του, κάνει μια ενδιαφέρουσα παραδοχή: Τα λάθη κάνουν πιο ενδιαφέρουσα την ζωή μας.

Κάνει την παρομοίωση με το γκλοφ: «Αν παίζατε γκολφ και βάζατε το μπαλάκι σε κάθε τρύπα με την πρώτη προσπάθεια, κανείς δεν θα έπαιζε γκολφ. Δεν θα ήταν διασκεδαστικό».

Όπως εξηγεί, οι αποτυχημένες προσπάθειες είναι αυτές που κάνουν το παιχνίδι πιο ενδιαφέρον.

Ο Buffett δεν είναι αλάνθαστος στην διαδρομή του. Έπεσε έξω στις προβλέψεις και τις κινήσεις που είχε κάνει, για παράδειγμα, με τις Google και Amazon. «Έχω παρακολουθήσει την Amazon από την αρχή. Νομίζω ότι αυτό που έκανε ο Jeff Bezos είναι κάτι κοντά σε ένα θαύμα … Το πρόβλημα είναι ότι όταν νομίζω ότι κάτι θα είναι θαύμα, τείνω να μην ποντάρω σε αυτό. Θα ήταν πολύ καλύτερα προφανώς αν είχα κάποιες γνώσεις για ορισμένες επιχειρήσεις», έχει παραδεχτεί ο ίδιος.

«Θα κάνεις λάθη στη ζωή, δεν υπάρχει αμφιβολία γι ‘αυτό» λέει ο ίδιος. Και τονίζει: «Οι θρίαμβοι στη ζωή είναι εν μέρει θριαμβευτικοί, επειδή γνωρίζετε ότι δεν καταλήγουν όλα σε θρίαμβο».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 5 =