αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα κλιμακωτά τέλη που θα πληρώσουν όσοι έχουν σκάφος πάνω από 7 μέτρα

Τα κλιμακωτά τέλη που θα πληρώσουν όσοι έχουν σκάφος πάνω από 7 μέτρα

Μέσα στον επόμενο μήνα πρέπει οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής που έχουν μήκος άνω των 7 μέτρων να πληρώσουν τα τέλη που τους αναλογούν. Το σχετικό τέλος επιβάλλεται για όλα τα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων πλοία αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια, ανεξάρτητα από τη σημαία τους, εκτός και αν αυτά είναι παροπλισμένα ή κατασχεμένα. Συγκεκριμένα, το ετήσιο τέλος για τα πλοία αναψυχής είναι:

• 192 ευρώ για όσα έχουν μήκος 7 – 8 μέτρα.

• 300 ευρώ για 8 – 10 μέτρα.

• 396 ευρώ για 10 – 12 μέτρα

• 1.152 ευρώ για όσα έχουν μήκος άνω των 12 μέτρων και τα τουριστικά ημερόπλοια. Το ποσό μειώνεται κατά 25% για τα επαγγελματικά πλοία αναψυχής και τα επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια, με την προϋπόθεση της αποκλειστικής επαγγελματικής χρήσης.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση εφάπαξ προπληρωμής του τέλους πλοίων αναψυχής και ημεροπλοίων (ΤΕΠΑΗ) για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών παρέχεται έκπτωση 10% στο οφειλόμενο ποσό. Η πληρωμή του ΤΕΠΑΗ διενεργείται με κωδικό πληρωμής που εκδίδεται ηλεκτρονικά ανά μήνα και για κάθε τρέχοντα μήνα που τα σκάφη προτίθενται να παραμείνουν στην ελληνική επικράτεια ή εφάπαξ για το τρέχον έτος και για μέχρι δώδεκα μήνες.

Εναλλακτικά, εφόσον δεν είναι δυνατή η έκδοση κωδικού πληρωμής ηλεκτρονικά, η πληρωμή του ΤΕΠΑΗ μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιαδήποτε ΔΟΥ ή λιμενική αρχή, ή στην τελωνειακή αρχή, στην περίπτωση πλοίων αναψυχής υπό σημαία χώρας εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, οπότε η τελωνειακή αρχή εκδίδει και το δελτίο κίνησης (transitlog).

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five − 2 =