αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα καταστήματα ZARA γίνονται… τεράστια- Θα κάνεις «κράτηση» για δοκιμαστήριο, online αναζήτηση για είδη στο κατάστημα κ.α.

Τα καταστήματα ZARA γίνονται… τεράστια- Θα κάνεις «κράτηση» για δοκιμαστήριο, online αναζήτηση για είδη στο κατάστημα κ.α.

Ενώ πολλοί λιανοπωλητές μόδας στρέφονται σε μικρότερα καταστήματα, καθώς ο πληθωρισμός αυξάνει το κόστος, η Inditex ανατρέπει την τάση αυτή. Ο Όμιλος που περιλαμβάνει τα Zara, στρέφεται στην στρατηγική “go big” ανοίγοντας πρόσφατα στο Ρότερνταμ το μεγαλύτερο κατάστημα του στον κόσμο, με σκοπό να δημιουργήσει χώρο για νέες σειρές προϊόντων και logistics ηλεκτρονικού εμπορίου.

Πρόκειται για κατάστημα Zara 9.000 τετραγωνικών μέτρων στην Ολλανδική πόλη.

Αν και η Inditex, η οποία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 90 χώρες, αναζητά εδώ και καιρό εντυπωσιακά καταστήματα σε κτίρια-ορόσημα, η στροφή σε ακόμη μεγαλύτερους χώρους εξυπηρετεί δύο νέους σκοπούς. Επιτρέπει στην εταιρεία να φιλοξενήσει μια πληθώρα νέων σειρών προϊόντων με την επωνυμία Zara, η οποία περιλαμβάνει πλέον καλλυντικά, υποδήματα και αθλητικά ρούχα, καθώς και τα οικιακά σκεύη του Zara Home.

Επιτρέπει επίσης χώρο για τον αυξανόμενο ρόλο που παίζουν τα καταστήματα στις διαδικτυακές πωλήσεις, είτε ως μίνι αποθήκες από τις οποίες αποστέλλονται τα πακέτα είτε ως ιστότοποι όπου οι καταναλωτές μπορούν να παραλάβουν τις παραγγελίες και να επιστρέψουν ανεπιθύμητα προϊόντα.

Το νέο μοντέλο των καταστημάτων Zara περιλαμβάνει μεγάλους φυσικούς χώρους σε κτίρια ορόσημα σε συνδυασμό με την παροχή εξελιγμένων ψηφιακών εργαλείων (κρατήσεις δοκιμαστηρίων σε πραγματικό χρόνο, click-and-collect δύο ωρών, δυνατότητα online αναζήτησης για είδη στο κατάστημα και αυτοματοποιημένες επιστροφές).

Σημειώνεται πάντως ότι στην Ελλάδα αναμένεται το μπάσιμο των Zara στον νέο Πύργο Πειραιά. Ο Όμιλος, στην ομπρέλα του οποίου περιλαμβάνονται επίσης τα εμπορικά σήματα Massimo Dutti, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho και Bershka, θα αναπτύξει ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα Zara του κόσμου, συνολικής επιφάνειας περίπου 6.000 τ.μ. Για χρήση Zara και Zara Home.

Το κατάστημα που θα ανοίξει εκεί, θα είναι φυσικά το μεγαλύτερο της αλυσίδας στην Ελλάδα. Και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο όπως είπαμε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τώρα μπορείς να πουλήσεις στα Zara τα ρούχα που δεν φοράς. Και να βγάλεις χρήματα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − 2 =