17/02/25

Τα ιπτάμενα ταξί γίνονται πραγματικότητα το ερχόμενο καλοκαίρι

Ένα μεγάλο τεχνολογικό επίτευγμα, αναμένεται να δούμε το καλοκαίρι του 2017. Τα ιπτάμενα ταξί αναμένεται να βγουν στους δρόμους του Ντουμπάι. ‘Η μάλλον όχι. Στον αέρα του Ντουμπάι, για να είμαστε ακριβείς. Μιλάμε για το project με την ονομασία Ehang 184, το οποίο είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 2014. Από τότε έγιναν η απαραίτητες δοκιμές και το ερχόμενο καλοκαίρι, όπως όλα δείχνουν, θα βγει στην κυκλοφορία.

Αυτό θα γίνει στο Ντουμπάι, όπως δήλωσε μέσα στην εβδομάδα ο επικεφαλής της υπηρεσίας δρόμων και μεταφορών της χώρας, Mattar al-Tayer. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το ιπτάμενο όχημα θα μπορεί -σε πρώτη φάση τουλάχιστον- να μεταφέρει έναν επιβάτη. Για μια απόσταση έως 30 μιλίων, και μάξιμουμ θα βρίσκεται στον αέρα για 30 λεπτά.

Δεν θα υπάρχει οδηγός στο ιπτάμενο ταξί και έτσι ο επιβάτης θα ορίζει την διαδρομή του, μέσα από μια οθόνη αφής. Φυσικά, η όλη πορεία θα παρακολουθείται από ένα κέντρο διοίκησης στο έδαφος. Όπως σημειώνει το CNBC, δεν θα υπάρχει τρόπος να ελέγξει το όχημα ο επιβάτης, ακόμα και σε περίπτωση ανάγκης. Κάτι που όμως δεν είναι πολύ παράξενο, αφού ο μέσος επιβάτης μάλλον… δεν μπορεί αν πιλοτάρει καλύτερα από τον αυτόματο πιλότο. Φυσικά, σε περίπτωση βλάβης, το λογισμικό είναι έτσι προγραμματισμένο, έτσι ώστε να προσγειώσει άμεσα το Ehang 184.

Γιάννης Μπελεγρίνης
Γιάννης Μπελεγρίνης
Ο Γιάννης Μπελεγρίνης είναι δημοσιογράφος και ιδρυτής του itspossible.gr. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του διαδρομή, κάνοντας την πρακτική του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Σε ηλικία μόλις 19 ετών, εντάχθηκε στο δυναμικό της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» στο τμήμα του οικονομικού ρεπορτάζ. Στη συνέχεια εργάστηκε σε αρκετά ελληνικά ΜΜΕ όπως η Huffington Post Greece, ο Όμιλος του ANT1 και το Startup.gr.

TOP STORIES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 + 3 =