αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα μικραίνουν… για να γίνουν περισσότερα

Τα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα μικραίνουν… για να γίνουν περισσότερα

Στη μείωση της έκτασης των καταστημάτων που καταλαμβάνουν τα ΙΚΕΑ σε Ιωάννινα και Λάρισα προχωρά ο όμιλος Φουρλή, μετά την «πειθώ» που άσκησε στην InterIKEA, σχεδιάζοντας προσεχώς τα εν λόγω ζημιογόνα καταστήματα της φίρμας (που σχεδιάστηκαν σε ανέφελες εποχές και χωρίς την πρόβλεψη της πανδημίας) να καταστούν κερδοφόρα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ελληνικού ομίλου, μέσα στο 2021 αναμένεται ο περιορισμός του εμβαδού των εν λόγω καταστημάτων σε 10.000 τ.μ. από 20.000 τ.μ. που καταλαμβάνουν σήμερα, γεγονός που θα προσφέρει σε ετήσια βάση εξοικονόμηση 3 εκατ.ευρώ, στα ταμεία του.

Η στρατηγική ωστόσο του ομίλου Φουρλή, δεν αφορά μόνον περικοπές αλλά και επεκτάσεις, γεγονός που επιβεβαιώθηκε το 2020 με τη δημιουργία δύο νέων «μικρών ΙΚΕΑ» στη Βουλγαρία αλλά και τον Πειραιά. Τα περιοριστικά μέτρα –λόγω πανδημίας- δεν επέτρεψαν έως σήμερα την απόδοση των επενδύσεων ωστόσο η στρατηγική της Φουρλής στρέφεται πλέον σε μεσαίου και μικρού μεγέθους καταστήματα ΙΚΕΑ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, ήδη προωθείτε η δημιουργία μεσαίου μεγέθους καταστημάτων ΙΚΕΑ (5.000-8.000 τ.μ.) σε Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης, σε οικόπεδα που ήδη έχουν αποκτηθεί.

Παράλληλα, μέσα στο 2021 αναμένεται η δημιουργία νέων city IKEA – δηλαδή καταστημάτων εμβαδού της τάξης των 1.000- 2.000 τ.μ. – τόσο στο κέντρο της Αθήνας, όσο κα στη Βουλγαρία.

Πηγή: news247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 1 =