αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα ΙΚΕΑ ετοιμάζονται για κάθοδο στο κέντρο της πόλης, με νέο concept

Τα ΙΚΕΑ ετοιμάζονται για κάθοδο στο κέντρο της πόλης, με νέο concept

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνηθίσει τα ΙΚΕΑ με τα γιγάντια καταστήματα τους. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για το οποίος τα ΙΚΕΑ συνήθως έχουν καταστήματα έξω από τα κέντρα των πόλεων.

Αυτό τώρα αλλάζει. Η εταιρεία έχει ξεκινήσει από φέτος το άνοιγμα μικρότερων καταστημάτων. Το κατάστημα 5.000 τ.μ. που βρίσκεται στη Βαρσοβία, για παράδειγμα, είναι το ένα τέταρτο ενός τυπικού ΙΚΕΑ.

Σε παρουσίαση που πραγματοποίησε τον περασμένο μήνα ο όμιλος Fourlis – που έχει το δικαίωμα ανάπτυξης των ΙΚΕΑ σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία- στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ανέφερε ότι εξετάζει την είσοδο του στο νέο μοντέλο. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Ομίλου Βασίλης Φουρλής ανέφερε ότι η εταιρεία του εξετάζει την πιθανότητα δημιουργίας καταστημάτων (5.000 έως 10.000 τ.μ.) σε αγορές όπου έως τώρα η δημιουργία ενός μεγάλου IKEA θα ήταν απαγορευτικό.

Συγκεκριμένα ο όμιλος ερευνά την πιθανότητα δημιουργίας νέων σημείων πώλησης IKEA με επικρατέστερες 3 ελληνικές πόλεις και μία στην Βουλγαρία.

Το νέο μοντέλο δεν αναμένεται άμεσα καθώς για το 2019 η Fourlis – σε ότι αφορά στα ΙΚΕΑ – έχει προαναγγείλει μόνο την δημιουργία 2 νέων pick up points.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + fourteen =