αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καθιερώνουν Σαββατοκύριακο 2,5 ημερών

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καθιερώνουν Σαββατοκύριακο 2,5 ημερών

Πως θα σου φαινόταν να ζεις σε μία χώρα όπου εφαρμόζει Σαββατοκύριακο 2,5 ημερών; Κάτι τέτοιο ξεκινούν τώρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Με την Παρασκευή (από το μεσημέρι), το Σάββατο και την Κυριακή να αποτελούν το νέο «Σαββατοκύριακο». Όλες κρατικές υπηρεσίες θα ακολουθούν το νέο πρόγραμμα από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Πρόκειται, σύμφωνα με τις αρχές, για την πρώτη χώρα που καθιερώνει ένα τέτοιο μέτρο με την εργάσιμη εβδομάδα να ξεκινά από τη Δευτέρα και να ολοκληρώνεται περίπου το μεσημέρι της Παρασκευής. Συγκεκριμένα, το νέο ωράριο εργασίας για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους και αυτούς των υπουργείων, από Δευτέρα ως Πέμπτη έχει οριστεί από τις 7.30 π.μ. έως τις 3.30 μ.μ., με 8 ώρες εργασίας την ημέρα.

Την Παρασκευή ωστόσο η εργασία θα διαρκεί για μόλις 4,5 ώρες. Το επίσημο ωράριο της Παρασκευής θα είναι από τις 7.30 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Οι εργαζόμενοι θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να επιλέξουν ευέλικτες επιλογές εργασίας ή εργασίας από το σπίτι. Το μεγαλύτερο Σαββατοκύριακο στοχεύει στην ενίσχυση της παραγωγικότητας και στη βελτίωση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Η Ομοσπονδιακή Αρχή για το Κυβερνητικό Ανθρώπινο Δυναμικό πρότεινε τη νέα εβδομάδα εργασίας μετά από ολοκληρωμένες μελέτες  αξιολόγησης για τα πιθανά αποτελέσματα της εν λόγω κίνησης στην οικονομία, τους κοινωνικούς και οικογενειακούς δεσμούς και τη συνολική ευημερία των πολιτών.

Η απόφαση θα καλύπτει και σχολεία στα ΗΑΕ. Το Υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει αργότερα το νέο επίσημο ωράριο μετά από διαβούλευση με τις αρμόδιες αρχές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επτά websites για να βρεις δουλειά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Και με «χρυσούς» μισθούς

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 7 =