αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα επόμενα βήματα της MLS και ο Γολγοθάς

Τα επόμενα βήματα της MLS και ο Γολγοθάς

«Δεν κρύβω ότι η κατάσταση δεν είναι ρόδινη και πως έχουμε μπροστά μας να δώσουμε έναν πολύ δύσκολο αγώνα», δήλωσε στο περιθώριο της χθεσινής γενικής συνέλευσης των ομολογιούχων της MLS, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νάρκισσος Γεωργιάδης, αναλύοντας στη συνέχεια την τρέχουσα κατάσταση και τις κινήσεις που γίνονται για την ανάταξη της εισηγμένης.

Με βάση λοιπόν τα όσα ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης:

  • Πρώτον, η εταιρεία δεν έχει ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς εργαζόμενους ή άλλους, πέραν από κάποια letter of credits που έχουν δοθεί στην εταιρεία από τράπεζες. Πάντως, υπάρχουν συνεχείς επαφές με τις τράπεζες για τη ρύθμιση των οφειλών αυτών, με αποτέλεσμα οι τελευταίες να συνεχίζουν να δίνουν εγγυητικές επιστολές στην εταιρεία και έτσι αυτή να μετέχει σε διαγωνισμούς του Δημοσίου (π.χ. πρόσφατα σε διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας).
  • Δεύτερον, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου αναμένεται η έκθεση αποτίμησης των στοιχείων του άυλου ενεργητικού της εταιρείας από την Deloitte και τέσσερις εβδομάδες αργότερα, η έκδοση των λογιστικών καταστάσεων του 2019. Μάλιστα θα γίνει προσπάθεια να δημοσιευθούν ταυτόχρονα -ή σε πολύ κοντινό χρονικό διάστημα- τόσο οι λογιστικές καταστάσεις του πρώτου φετινού εξαμήνου όσο και το πενταετές Business Plan 2021-2025 που εκπονεί η Deloitte.
  • «Προτεραιότητά μας είναι να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της εταιρείας στην αγορά, καθώς η όλη αναστάτωση που προκλήθηκε, έχει επηρεάσει αρνητικά τη φετινή οικονομική πορεία της εταιρείας. Είναι λάθος να συσχετίζεται η ΜLS με περιπτώσεις όπως η Folli Follie. Στην περίπτωση της ΜLS, απλά υπάρχει μια διαφωνία μεταξύ ΕΛΤΕ και ορκωτού ελεγκτή για τον τρόπο αποτίμησης του άυλου ενεργητικού της εταιρείας. Η αποτίμηση του άυλου ενεργητικού στις εταιρείες τεχνολογίας αποτελεί ένα σύνθετο θέμα με βάση τα ΔΛΠ, το οποίο άλλωστε θα λήξει με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Deloitte. Εμείς, από την πλευρά μας, μέχρι σήμερα έχουμε ανταποκριθεί πλήρως σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις μας προς τους ομολογιούχους και αυτό επιθυμούμε να πράξουμε και στο μέλλον», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.
  • Γίνονται επαφές για την εξεύρεση στρατηγικών συνεργατών της ΜLS (ξένοι όμιλοι διαφόρων δραστηριοτήτων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνογνωσία της εταιρείας), άλλες εκ των οποίων βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και άλλες σε αρκετά προχωρημένο.
  • Η εταιρεία θα μπορούσε να εξετάσει το ζήτημα της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου με την προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή, αν αυτό χρειαστεί.

Οι δύο προγραμματισμένες για χθες γενικές συνελεύσεις των ομολογιούχων (εκδόσεις ένα και δύο), οι οποίες θα εξέταζαν το ενδεχόμενο καταγγελίας των δύο ομολογιακών δανείων, αναβλήθηκαν λόγω έλλειψης απαιτούμενης απαρτίας. Για να συγκληθούν οι δύο επαναληπτικές γενικές συνελεύσεις δεν απαιτείται κανένα ελάχιστο όριο απαρτίας, πλην όμως είναι απαραίτητη η επίτευξη ελάχιστης απαρτίας δύο τρίτων (66,67%), προκειμένου να μπορεί να καταγγελθεί το δάνειο. Στον σχηματισμό του 66,67% δεν θα συνυπολογιστούν οι όποιες τυχόν ομολογίες κατέχει ο βασικός μέτοχος της ΜLS.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 14 =