αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤΑ ΕΛΤΑ ετοιμάζουν μεταφορές… με cargo drones

ΤΑ ΕΛΤΑ ετοιμάζουν μεταφορές… με cargo drones

H Dronamics, η πρώτη διεθνής αεροπορική εταιρεία με άδεια λειτουργίας στην Ευρώπη για τη μεταφορά φορτίων με drones και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ανακοίνωσαν πρόθεση συνεργασίας που θα φέρει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ταχυδρομικές υπηρεσίες cargo drone.

Η Dronamics σχεδιάζει, αναπτύσσει και χειρίζεται cargo drones, που θα παρέχουν middle mile delivery στα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Ξεκινώντας με υπηρεσίες εσωτερικής ναυσιπλοΐας που θα συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με τα νησιά, οι δύο εταιρείες διερευνούν επίσης την πιθανότητα διεθνούς συνεργασίας για να προσφέρουν υπηρεσίες παράδοσης με cargo drone από την Αθήνα σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Οπως αναφέρει η εταιρία σε σχετική ανακοίνωση, τα ΕΛΤΑ έχουν ιστορία πάνω από 190 χρόνια και διαθέτουν περισσότερα από 1.100 σημεία εξυπηρέτησης πανελλαδικά. Οι στρατηγικοί τους στόχοι περιλαμβάνουν την υιοθέτηση καινοτόμων λύσεων και τη βιώσιμη ανάπτυξη, καθιστώντας την εταιρεία έναν από τους πρώτους χρήστες των υπηρεσιών cargo drone που προσφέρει η Dronamics.

Η Ελλάδα αποτελεί την αγορά έναρξης των εμπορικών δραστηριοτήτων της Dronamics, που αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου έτους. Η Dronamics στοχεύει να δημιουργήσει αυθημερόν δρομολόγια που θα συνδέουν την Αθήνα με το βορρά καθώς και με τα νησιά στο νότο. Ο γενικός αντιπρόσωπος πωλήσεων και υπηρεσιών της Dronamics για την Ελλάδα είναι η Golden Cargo, πάροχος premium υπηρεσιών logistics, διακίνησης και αποθήκευσης.

Η Dronamics προσφέρει 80% ταχύτερες αποστολές, 50% χαμηλότερο κόστος και 60% λιγότερες εκπομπές CO2 από τις συμβατικές υπηρεσίες, καθιστώντας την ιδανική για χρονικά απαιτητικές παραδόσεις, όπως η αλληλογραφία και τα δέματα. Το τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος της, Black Swan, που χρειάζεται επιφάνεια προσγείωσης και απογείωσης μόλις 400 μέτρων, αποτελεί μια βιώσιμη λύση για την πρόσβαση σε απομακρυσμένες και μη επαρκώς εξυπηρετούμενες περιοχές, όπου διαπιστώνεται έλλειψη ή ανεπάρκεια συμβατικών υποδομών αερομεταφορών. Στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότερα από 300 κατοικημένα νησιά, που θα μπορούσαν να ωφεληθούν από μια πιο γρήγορη, οικονομική και οικολογική υπηρεσία αεροπορικών μεταφορών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 11 =