αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα ΕΛΤΑ έκλεισαν συμφωνία με την Amazon. Αναλαμβάνουν τις last mile παραδόσεις της αμερικανικής εταιρίας στην Ελλάδα

Τα ΕΛΤΑ έκλεισαν συμφωνία με την Amazon. Αναλαμβάνουν τις last mile παραδόσεις της αμερικανικής εταιρίας στην Ελλάδα

Σε μια κίνηση- έκπληξη προχώρησε η Amazon και έκλεισε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ για την διανομή τον προϊόντων της στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, τα ΕΛΤΑ ανέλαβαν την διανομή των προϊόντων της Amazon στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας και αυτή αφορά το λεγόμενο last mile delivery, δηλαδή το τμήμα της μεταφοράς από τα αεροδρόμια, τους σταθμούς οχημάτων ή τα λιμάνια έως τον πελάτη.

Με τα ΕΛΤΑ η παραδόσεις της Amazon θα έχουν πλήρη γεωγραφική κάλυψη, την οποία προσφέρουν τα ΕΛΤΑ, ενώ παράλληλα θα υπάρχει πλήρης ιχνηλασιμότητα των παραγγελιών. Μέχρι πρότινος η Amazon χρησιμοποιούσε για τις παραδόσεις αυτές άλλες εταιρείες ταχυμεταφορών, συχνά πολυεθνικές, που όμως δεν κάλυπταν όλη τη χώρα.

Μένει βέβαια να δούμε πως θα λειτουργήσει η νέα συνεργασία στην πράξη. Αφού αρκετοί είναι αυτοί που έχουν παράπονα από την εξυπηρέτηση των ΕΛΤΑ στο κομμάτι του courier.

Η κίνηση αυτή της Amazon έρχεται να προστεθεί στις κινήσεις που έχει κάνει τελευταία στην Ελλάδα, με τον κολοσσό να σχεδιάζει να αποτελέσει η Ελλάδα έδρα του κόμβου των ψηφιακών υπηρεσιών της Amazon στην ευρύτερη περιφέρεια της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται τον Ιανουάριο ο αμερικανικός πολυεθνικός κολοσσός του διαδικτυακού λιανεμπορίου ανακοίνωσε το επίσημο άνοιγμα γραφείου της Amazon Web Services στην Αθήνα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 1 =