αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΤα Ελληνικά σουβενίρ που έχουν φτάσει ως την Κίνα και την Σαουδική Αραβία

Τα Ελληνικά σουβενίρ που έχουν φτάσει ως την Κίνα και την Σαουδική Αραβία

Τι θα έλεγες αν έβλεπες μερικά Ελληνικά αγαλματάκια… με χρώμα; Αυτά -και όχι μόνο- δημιουργεί το brand Sophia Enjoy Thinking. Μια σειρά από ιδιαίτερα αντικείμενα με στιλ Ελληνικό, τα οποία έχουν φτάσει σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον πλανήτη. Η ιδρύτρια της εταιρίας, Σάντρα Αλευρά, μιλά για όλα στο It’s Possible.

Πως προέκυψε η ιδέα για το project σας;

Πριν από 6 χρόνια, σε μια δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά περίοδο η ανάγκη για δημιουργία, σκέψη και αισιοδοξία ήταν πολύ μεγάλη. Η αγάπη για την πολιτιστική μας κληρονομία και η επιθυμία να το μοιραστούμε με όλο τον κόσμο οδήγησε στη δημιουργία της SOPHIA.

Τι δημιουργεί αυτή την στιγμή η εταιρία σας;

Πολλά και διαφορετικά! Οι συνθήκες δεν εμποδίζουν τη δημιουργικότητα μας αλλά μας κάνουν να σκεφτόμαστε, να προσαρμοζόμαστε και να παλεύουμε. Η συμμετοχή μας στη διαδικτυακή πλατφόρμα της έκθεσης M&O της Γαλλίας αλλά και προετοιμασία για νέες εκθέσεις που θα ακολουθήσουν. Νέα συλλογή, νέες ιδέες, νέοι κατάλογοι που θα παρουσιαστούν στις αρχές του χρόνου. To νέο e-shop για το κατάστημα μας, www.sophia-live.com, είναι μία από τις βασικές μας προτεραιότητες ώστε να γίνει τόσο ξεχωριστό ηλεκτρονικά, όπως όταν μπαίνεις στον ίδιο το κατάστημα μας στο Κολωνάκι.

Μέχρι ποιες τοποθεσίες έχουν φτάσει τα προϊόντα σας;

Σχεδόν σε όλο τον κοσμο! Είναι μεγάλη χαρά αλλά και τιμή μας το πώς τόσες χώρες με διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς έχουν αγκαλιάσει τη SOPHIA. Τελικά η τέχνη δεν έχει σύνορα! Εξάγουμε σε περισσότερες από 40 χώρες (Αμερική, Κίνα, Αυστραλία, Ρωσία, Δανια, Σουηδία, Γαλλια, Κορέα, Ιρλανδία, Ιταλία, Αγγλια, Μαλτα, Μεξικό, Ισπανια, Τουρκία, Σ.Αραβία, Πορτογαλλία κα)

Τα προϊόντα μας παρουσιάζονται σε πάνω από 400 καταστήματα παγκοσμίως.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για κάποιον να ξεκινήσει ένα τέτοιο project στην Ελλάδα; Με δεδομένο ότι περιλαμβάνει και παραγωγή

Με αισιοδοξία, με πολύ πάθος, σκληρή δουλειά και μια πολύ καλή ομάδα με τις ίδιες αξίες μπορείς να τα πετύχεις όλα. Είναι δύσκολο να βρεις βιοτέχνες που θα πιστέψουν ότι μπορούν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό, νέες τεχνικές, νέες ιδέες. Με το όραμα σου όμως και την αγάπη σου γι αυτό που κάνεις καταφέρνεις να ξεπεράσεις τις πολλές δυσκολίες της διαδρομής.

Όπως βλέπουμε στο website σας, το μότο του brand σας είναι «Enjoy Thinking». Πως ακριβώς το εννοείτε αυτό;

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα η σκέψη ήταν εκείνη που μας έφερε τον πολιτισμό. Η σκέψη είναι οδηγός στη ζωή μας. Μόνο μέσα από τη σκέψη μπορεί να αλλάξεις ο ίδιος αλλά να αλλάξεις και τον κόσμο γύρω σου. Η SOPHIA μέσα από τη σκέψη δημιουργεί, συνεργάζεται και επικοινωνεί. Η SOPHIA Enjoy Thinking δεν είναι απλά ένα brand αλλά μια πρωτοβουλία που αγωνίζεται για την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού μέσα από ηθικό εμπόριο και συνεργατικές διαδικασίες.

Υπάρχει κάτι νέο που ετοιμάζετε για το προσεχές μέλλον;

Περιμένοντας φυσικά να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση παγκοσμίως, με αστείρευτη όρεξη και αισιοδοξία προετοιμάζουμε πολλά νέα πράγματα ! Να αναμένετε όμορφες και ανατρεπτικές συλλογές και δράσεις με κύριο γνώμονα την προώθηση του πολιτισμού και της φιλοσοφίας μας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 7 =