αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα ελληνικά νάτσος που έχουν φτάσει σε 45 χώρες σε όλο τον πλανήτη

Τα ελληνικά νάτσος που έχουν φτάσει σε 45 χώρες σε όλο τον πλανήτη

Όταν πριν από περίπου 25 χρόνια ο Κωνσταντίνος Μάμης δημιουργούσε την El Sabor την πρώτη παραγωγική μονάδα nacho chips στην Ελλάδα αρκετοί τον θεωρούσαν τρελό. Πως θα μπορούσε ένα σχετικά ουδέτερα γευστικό προϊόν από καλαμπόκι από το Μεξικό που παράγει ένας Έλληνας να σταθεί δίπλα στα σνακ των μεγάλων πολυεθνικών που διαφημίζονται συνεχώς;

Η ιστορία τον δικαίωσε καθώς όχι μόνο επιβίωσε αλλά κατάφερε να κατέχει ποσοστό 5% στην αγορά των σνακ με ένα εξειδικευμένο προϊόν, να είναι leader με ποσοστό 58% στα σνακ από καλαμπόκι (σ.σ. δεύτερο και με μεγάλη διαφορά είναι προϊόν πολυεθνικής) και στις τορτίγιες με ποσοστό 57%.

Έχοντας παρουσία σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και συνεργασία με μεγάλες εταιρείες εστίασης (πχ Γρηγόρης, TGI Fridays, καντίνες των Village Cinemas) η El Sabor αναμένεται να παρουσιάσει φέτος κύκλο εργασιών 15 εκατ. ευρώ με την καθαρή κερδοφορία να διαμορφώνεται στο 10% του κύκλου εργασιών. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι την τελευταία δεκαετία – τα χρόνια της ύφεσης δηλαδή – η εταιρεία παρουσίαζε κάθε χρόνο αύξηση του κύκλου εργασιών της.

Το 53% του τζίρου από εξαγωγές

Στο τελευταίο συνέβαλαν σημαντικά οι εξαγωγές οι οποίες καταλαμβάνουν το 53% του τζίρου. Προϊόντα της El Sabor εξάγονται σε 45 χώρες – ακόμη και στην μακρινή Κορέα – και είναι στις περισσότερες περιπτώσεις μέσα στους τρεις μεγαλύτερους παίκτες στο ράφι των σούπερ μάρκετ. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι αποτελεί leader στην βουλγαρική αγορά, και στο Κατάρ, ενώ ισχυρή παρουσία έχει επίσης σε Ιταλία, Ουγγαρία, Η.Α.Ε κ.α.

Όπως ανέφερε σε δημοσιογραφική εκδήλωση ο CEO της εταιρείας, κ. Κωνσταντίνος Μάμης, για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ζήτηση, η διοίκηση της εταιρείας σχεδιάζει την λειτουργία νέας μονάδας, που πιθανότατα θα δημιουργηθεί κοντά στην υφιστάμενη, στα Οινόφυτα. Η νέα επένδυση εκτιμάται περί τα 12 εκατ. ευρώ και για την χρηματοδότησή της η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις για αναζήτηση στρατηγικού εταίρου. Σημειώνεται ότι ο δανεισμός της είναι σχεδόν μηδενικός. Σε επόμενη φάση, η διοίκηση της El Sabor θα εξετάσει και την λειτουργία μονάδας στο εξωτερικό.

Πηγή: News247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − nine =