αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα δύο στελέχη της Εθνικής Τράπεζας που παρήγγειλαν δύο τεθωρακισμένες BMW X5 συνολικής αξίας 650.000 ευρώ

Τα δύο στελέχη της Εθνικής Τράπεζας που παρήγγειλαν δύο τεθωρακισμένες BMW X5 συνολικής αξίας 650.000 ευρώ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αποκάλυψη της εφημερίδας Real News, σύμφωνα με την οποία δύο στελέχη της Εθνικής Τράπεζας παρήγγειλαν δύο τεθωρακισμένες BMW X5 συνολικής αξίας 650.000 ευρώ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα πανάκριβα αυτοκίνητά παραγγέλθηκαν από τον πρόεδρο του ΔΣ, Κώστα Μιχαηλίδη, και τον αντιπρόεδρο, Παύλο Μυλωνά.

Μάλιστα, η παραγγελία έγινε παρά το γεγονός ότι στην ιδιοκτησία της ΕΤΕ υπάρχουν άλλα ανάλογα οχήματα. Τα οποία όμως όπως φαίνεται δεν κάλυπταν τις ανάγκες των δύο στελεχών.

Νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος έφερε το θέμα στη Βουλή και με ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη τονίζει πως η κίνηση των δύο στελεχών της Εθνικής Τραπέζης συνιστά πρόκληση και ζητά επί της ουσίας την παραίτηση των δύο στελεχών.

“Την ώρα που «πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν» οι δυο «golden oldman» ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας έχουν σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews(Κυριακή 9/92018) από ένα ολοκαίνουργιο και υπερπολυτελές αυτοκίνητο εδώ και λίγες ημέρες στη διάθεσή τους. Το εξίσου σημαντικό είναι ότι τα δύο υπερπολυτελή αυτοκίνητα, που η αξία τους υπερβαίνει τα 630.000 ευρώ, παρέλαβε η Εθνική Τράπεζα για λογαριασμό του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της, παρ ότι διέθετε ήδη θωρακισμένα οχήματα, για την ασφαλή μετακίνηση τους όπως αποκαλύπτει στο πρωτοσέλιδο θέμα της η Real News του έγκυρου Νίκου Χατζηνικολάου” αναφέρει χαρακτηριστικά στην ερώτησή του ο κ. Νικολόπουλος.

Καταλήγοντας ο κ. Νικολόπουλος διατυπώνει τρία ερωτήματα προς τους κ.κ. Τσίπρα και Δραγασάκη:

“1.Θα ζητήσετε την παραίτηση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου μετά την πρόκληση του ξιπασμένου νεοπλουτισμού που εξόργισε μετόχους, καταθέτες και φορολογούμενους;

2. Τελούσε στην γνώση σας και συμφωνείτε, εσείς η πολιτική ηγεσία, ο Πρωθυπουργός και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και συνάμα Υπουργός Οικονομίας, με την απόφαση να αγοράσουν δύο υπερπολυτελή αυτοκίνητα, που η αξία τους υπερβαίνει τα 630.000 ευρώ και τα παρέλαβε η Εθνική Τράπεζα για λογαριασμό του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της, καθ’ ην στιγμή το ελληνικό τραπεζικό σύστημα συνεχίζει να αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας;

3. Όπως γνωρίζετε ο διορισμός και των δύο στελεχών εγκρίθηκε από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Ποια λοιπόν είναι η τοποθέτηση του για τις συγκεκριμένες ενέργειες των εκλεκτών του;”

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ερωτήσεις του κ. Νικολόπουλου κοινοποιήθηκαν και στη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × four =